Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνεχίζονται οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρας: Δεν έχει κλείσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας - Ο Ρουπακιώτης, υπ. Εσωτερικών

Συνεχίζονται οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρας: Δεν έχει κλείσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας - Ο Ρουπακιώτης, υπ. Εσωτερικών
Η ορκωμοσία του Αντώνη Ρουπακιώτη θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί (12/6/2019)
Σε ένα από τα πιο δύσκολα σταυρόλεξα εξελίσσεται για τον Αλέξη Τσίπρα το ψηφοδέλτιο της Επικρατείας, καθώς οι ενδιαφερόμενοι δίνουν μεγάλη μάχη για μια εκλόγιμη θέση, ενώ ο ίδιος θα πρέπει να κρατήσει πολλές ισορροπίες με δεδομένο και το άνοιγμα που έχει κάνει στον προοδευτικό χώρο.
Έτσι, αν και όλοι ανέμεναν ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ θα έβγαινε λευκός καπνός, το Επικρατείας παραμένει ανοιχτό κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος των κεντρικών γραφείων του κόμματος.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν έχει «κλείσει» το ψηφοδέλτιο Επικράτειας, ο κ. Τσίπρας, απάντησε αρνητικά και άφησε να εννοηθεί ότι έχουν «κλείσει» τα υπόλοιπα, εκτός του Επικρατείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όσα ονόματα υποψηφίων έχουν "κλειδώσει" αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα (12/6/2019).
 
Ο Ρουπακιώτης, υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών

Εν τω μεταξύ, επιβεβαιώθηκαν και οι πληροφορίες που ήθελαν τον Αντώνη Ρουπακιώτη να αναλαμβάνει υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών.
Η ορκωμοσία του θα γίνει, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπούλου, και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 και ώρα 10.30 το πρωί.

Η μάχη για το Επικρατείας

Το ενδιαφέρον στοιχείο όσον αφορά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι το γεγονός ότι από τους πέντε βουλευτές Επικρατείας του κυβερνώντος κόμματος, κανείς δεν θα είναι στη λίστα για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Ο Γιάννης Δραγασάκης και η Θεανώ Φωτίου διεκδικούν την επανεκλογή τους με σταυρό ενώ ο Νίκος Κοτζιάς έχει αποχωρήσει από την κυβέρνηση και οι πληροφορίες λένε ότι δεν φαίνεται να τον ενθουσιάζει η ιδέα να είναι υποψήφιος με σταυρό.
Η Τασία Χριστοδουλοπούλου δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια όπως επίσης και ο Κώστας Γαβρόγλου δεν θα κατέβει στον στίβο των βουλευτικών εκλογών.
Για τις πέντε αυτές θέσεις, οι πληροφορίες θέλουν την Έφη Αχτσιόγλου να έχει κλειδώσει επικεφαλής στο Επικρατείας ενώ μια θέση ακούγεται ότι υπάρχει για τον υπουργό Άμυνας, ναύαρχο και πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελο Αποστολάκη καθώς επίσης και για τον γραμματέα του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη αν και τις τελευταίες ώρες τίθεται με ερωτηματικό η συγκεκριμένη υποψηφιότητα.
Σε μη εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας αναμένεται να τοποθετηθεί ο Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας εμφανίστηκε στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής κατά την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρωθυπουργό με την πεντάδα των νέων στελεχών να αποτελούν το νέο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να βγάλει προς τα έξω ο Αλέξης Τσίπρας, σηματοδοτώντας και τη μετάβαση στη νέα γενιά.
Όσον αφορά τον Βόρειο Τομέα της Β περιφέρειας Αθηνών, ως υποψήφιοι αναμένονται, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Τάσος Πετρόπουλος, ο Γιώργος Κατρούγκαλος και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Δυτικό Τομέα της Β περιφέρειας, θα κατέβουν ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Δημήτρης Δρίτσας, ο Πάνος Ρήγας, ο Νίκος Τόσκας, η Χαρούλα Καφαντάρη και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.
Επίσης, στο Νότιο Τομέα, στις υποψηφιότητες συγκαταλέγεται μια τετράδα υπουργών αποτελούμενη από το Νίκο Παππά, τη Θεανώ Φωτίου, τον Γιώργο Βασιλειάδη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Νίκο Ξυδάκη.
Σε κάθε περίπτωση, έχει ενδιαφέρον να συμπληρωθούν τα ψηφοδέλτια από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα δούμε και πόσοι από τους ΑΝΕΛ θα χρησιμοποιηθούν σε αυτά αλλά και ποια είναι τα ανοίγματα που θα κάνει η Κουμουνδούρου στο χώρο των στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Και πως αυτό θα αποτυπωθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης