Τελευταία Νέα
Speculator

Βρετανός διαχειριστής μοιράζει χαμόγελα σε αμερικανούς επενδυτές χάρη στην βίαιη άνοδο της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς

Βρετανός διαχειριστής μοιράζει χαμόγελα σε αμερικανούς επενδυτές χάρη στην βίαιη άνοδο της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς
Η δοκιμασία του ξένου διαχειριστή τερματίστηκε τη Δευτέρα 27 Μάιου αφού η κάλπη των ευρωεκλογών … έβγαλε εθνικές εκλογές
Διαχειριστής Fund κρύβει όσο καλύτερα μπορεί αυτά που βλέπει στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στην οθόνη του ηλεκτρονικού του υπολογιστή και ειδικότερα την πορεία της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς.
Πιθανόν να είναι μεταξύ των πρώτων διαχειριστών που πίστεψε στη θεαματική πορεία της μετοχής καθώς αγόραζε όταν όλοι οι άλλοι πουλούσαν  όσο – όσο  τις μετοχές της τράπεζας.
Τα κιτάπια του διαχειριστή όμως αποδεικνύουν ότι έκανε την πιο εύστοχη επιλογή της χρονιάς δίνοντας τεράστια κέρδη στους επενδυτές που τον ακολούθησαν και του έδωσαν να διαχειριστεί δεκάδες εκατομμύρια ευρώ  γι’ αυτόν  τον  σκοπό.
Η δοκιμασία του ξένου διαχειριστή τερματίστηκε τη Δευτέρα 27 Μάιου αφού η κάλπη των ευρωεκλογών … έβγαλε εθνικές εκλογές.
Όμως για περισσότερους από 5 μήνες κάθονταν σε «αναμμένα κάρβουνα» και κυρίως …έκλεινε τα αυτιά του και τα μάτια του σε οτιδήποτε του ανέτρεπε το αρχικό σχέδιο της  επένδυσης στη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς.  
Πίστεψε την ελληνική τράπεζα και τη διοίκηση του Χρήστου  Μεγάλου και γράφει  υπερ  κέρδη στο χαρτοφυλάκιό του.    
Τα πινακίδια αγοράς αποκαλύπτουν ότι ο δραστήριος διαχειριστής βρήκε φλέβα χρυσού  όταν η πλειονότητα των διαχειριστών δεν γύριζαν να την κοιτάξουν.
Το ημερολόγιο της επιτυχίας ή πιο σωστά τα πινακίδια αγοράς αποκαλύπτουν ότι από τις 22 Ιανουαρίου του 2019  μπήκε η πρώτη εντολή αγοράς 200.000 μετοχών  στην τιμή των 0,62 ευρώ.
Ο διαβασμένος διαχειριστής  σε καθημερινή βάση έκανε προσθέσεις νέων μετοχών  στο χαρτοφυλάκιο του. Πότε δεν έπεσε κάτω από τις 200.000 και τις ημέρες που βελτιώνονταν  η προσφορά ο αριθμός των μετοχών έφθανε τις 400.000 μετοχές.
Ο κατάλογος των αγορών όπως καταλαβαίνετε είναι μακρύς αφού για πέντε μήνες αγόραζε μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς.
Από τα 0,62 μέχρι τα επίπεδα των  0,90 ευρώ ανά αμέτοχή αγόραζε ότι έβγαινε σε προσφορά.
Ο αριθμός των μετοχών που έχει ο διαχειριστής στο χαρτοφυλάκιο ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο μετοχές ενώ δεν αποκλείεται ακόμη και να κατέχει διπλάσιο αριθμό.
Οι αμερικανοί επενδυτές που τον εμπιστεύθηκαν πίνουν νερό στο όνομα του.
Άλλωστε ποσοστιαία κέρδη στα επίπεδα του 400% δεν είναι και λίγα  όταν όλοι  είναι ευχαριστημένοι με ετήσιες αποδόσεις στα επίπεδα του 10% με 15%.
Το κρίσιμο ερώτημα που προκύπτει όμως είναι τι θα κάνει ο ευφυής  διαχειριστής όταν η μετοχή κινείται πλέον πάνω από τα 3 ευρώ.
Το βέβαιο  είναι ότι δεν μπορεί να ανακόψει την ανοδική  πορεία της μετοχής ακόμη και να ρευστοποιήσει τη θέση του και στην περίπτωση που το αποφασίσει  θα πρέπει να βρει την επόμενη … φλέβα χρυσού. Πόσο  εύκολο είναι και μάλιστα στο  Ελληνικό Χρηματιστήριο;     

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης