Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση Erdogan σε Imamoglu – Τον κατηγορεί για ευθυγράμμιση με τον Gulen

Επίθεση Erdogan σε Imamoglu – Τον κατηγορεί για ευθυγράμμιση με τον Gulen
Επίθεση Erdogan σε Imamoglu
Φραστική επίθεση εναντίον του υποψηφίου δημάρχου Κωνσταντινούπολης Ekrem Imamoglu εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, κατηγορώντας τον για ευθυγράμμιση με τον ιεροκήρυκα Fethullag Gulen, ο οποίος, σύμφωνα με την Άγκυρα, ευθύνεται για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.
Ο υποψήφιος δήμαρχος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), που κέρδισε τις εκλογές του Μαρτίου αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το δημαρχείο όταν το αποτέλεσμα ακυρώθηκε τον Μάιο θα τεθεί αντιμέτωπος εκ νέου με τον αντίπαλό του από το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Binali Yildirim στις νέες δημοτικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή 23 Ιουνίου.
Στις εκλογές της 31η Μαρτίου, ο Ekrem Imamoglu επικράτησε του Binali Yildirim με διαφορά μικρότερη των 13.000 ψήφων, αλλά η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή ακύρωσε το αποτέλεσμα επικαλούμενη παρατυπίες.
Η αμφιλεγόμενη ακύρωση του αποτελέσματος προκάλεσε διεθνές αντιδράσεις και κατηγορίες από την αντιπολίτευση στην Τουρκία για υπονόμευση της δημοκρατίας.
Αφού διατήρησε τις πρόσφατες εβδομάδες μια σχετικά σιωπηλή στάση για τις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης ο Recep Tayyip Erdogan είπε σήμερα ότι ο Ekrem Imamoglu είναι συνεννοημένος με το δίκτυο FETO, του Fethullah Gulen.
«Ποια είναι η θέση του;
Είναι με τους Γκιουλενιστές» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας από την οροφή ενός λεωφορείου σε ένα συγκεντρωμένο πλήθος του στην συνοικία Σουλτανγκαζή της Κωνσταντινούπολης.
Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους αναφέρθηκε σε αναρτήσεις του Ekrem Imamoglu στο Τwitter την ημέρα του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος, χωρίς να προσκομίσει κάποιες αποδείξεις.
Ο υποψήφιος δήμαρχος του CHP έχει αρνηθεί οποιεσδήποτε διασυνδέσεις με το δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ.
Σε ένα tweet του στις 16 Ιουλίου 2016, ο Ekrem Imamoglu δήλωσε ότι η Τουρκία πρέπει να ξεπεράσει την απόπειρα του πραξικοπήματος επιδιώκοντας δημοκρατία και ειρήνη.
Δεν είναι σαφές σε ποιο tweet αναφερόταν ο Τούρκος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης