Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Από τις αγορές του εξωτερικού η τάση – Στο επίκεντρο Τράπεζα Πειραιώς και Τιτάν

tags :
ΧΑ: Από τις αγορές του εξωτερικού η τάση – Στο επίκεντρο Τράπεζα Πειραιώς και Τιτάν
Ξεκινάει η δεύτερη προσπάθεια της Τιτάν για τη μεταφορά της έδρας στο εξωτερικό και την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο των Βρυξελλών με παράλληλη διαπραγμάτευση σε Παρίσι και Αθήνα
Το καλό κλίμα που επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού κάνει τους εγχώριους αναλυτές αισιόδοξους για την πορεία της σημερινής συνεδρίασης παρά τις γεωπολιτικές ανησυχίες που υπάρχουν.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι τραπεζικές μετοχές και κυρίως η Τράπεζα Πειραιώς λόγω της έκδοσης που ξεκινάει αλλά και οι μετοχές της Τιτάν, καθώς ξεκινάει η νέα δημόσια πρόταση προκειμένου να μεταφερθεί η έδρα της εταιρείας στο εξωτερικό αλλά και να εισαχθεί στο χρηματιστήριο των Βρυξελλών με παράλληλη εισαγωγή σε Παρίσι και Αθήνα.
Σημειώνεται πως η δημόσια πρόταση διαφέρει από την προηγούμενη και πως όσοι είχαν δώσει στην προηγούμενη τις μετοχές τους θα πρέπει να επαναλάβουν τη διαδικασία.
Η γενική συνέλευση της Coca Cola έδωσε το πράσινο φως στη διανομή μερίσματος ύψους 0,57 ευρώ και του ειδικού μερίσματος 2 ευρώ ανά μετοχή.
Συνολικά η απόδοση αγγίζει το 8% και η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς τα σχετικά μερίσματα στις 4 Ιουλίου.
Επίσης θα ακυρωθούν 3,2 εκατ. ίδιες μετοχές.
 
Euroxx
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί λόγω της περαιτέρω υποχώρησης της απόδοσης του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου.
Στο επίκεντρο η ομολογιακή έκδοση της Τράπεζας Πειραιώς και η μετοχή της Τιτάν.
 
Eurobank
Για σήμερα περιμένουμε η αγορά να παραμείνει σε θετικό έδαφος λόγω της θετικής ψυχολογίας που επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού
 
Beta
Η θετική ψυχολογία στις διεθνείς αγορές θα στηρίξει τα επίπεδα της αγοράς παρά τις γεωπολιτικές ανησυχίες.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης