Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Παπανδρέου: Στις 7/7 αποφασίζουμε αν θα αλλάξουμε πορεία ή αν θα παραμείνουμε στο τέλμα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Γ. Παπανδρέου: Στις 7/7 αποφασίζουμε αν θα αλλάξουμε πορεία ή αν θα παραμείνουμε στο τέλμα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
Αλλαγή πορείας δεν μπορεί να υπάρξει με απλή εναλλαγή κυβέρνησης υποστήριξε ο κ.Παπανδρέου
Την θέση ότι στις εκλογές της 7ης Ιουλίου οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν θα αλλάξουμε πορεία ή αν θα παραμείνουμε στο τέλμα και το αδιέξοδο που μας έφεραν 8 χρόνια τώρα η Νέα Δημοκρατία και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διατύπωσε ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής Γιώργος Παπανδρέου.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι αλλαγή πορείας της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει με απλή εναλλαγή κυβέρνησης και άσκησε έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ.
«Είπαν και οι δύο ψέματα.
Έδωσαν κάλπικες και αδιέξοδες υποσχέσεις.
Έχουν ευθύνη που η χώρα κινδύνεψε να βγει από την Ευρωζώνη» είπε ο κ.Παπανδρέου, τονίζοντας ότι και τα δύο κόμματα παρέμειναν υπηρέτες ενός πελατειακού συστήματος που, όπως είπε, ενδιαφέρεται μόνον για τη νομή της εξουσίας και όχι για την αλλαγή της.
«Αν δεν αλλάξουμε, θα βουλιάξουμε» επανέλαβε ο κ.Παπανδρέου, αναφέροντας ότι υπάρχει ελπίδα και προοπτική για βιώσιμη διέξοδο και μάλιστα, όπως είπε, προοδευτική της Ελλάδας από τη κρίση.
«Υπάρχει η προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη συντήρηση.
Παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με τις επιλογές της και τις πολιτικές της, θόλωσε στα μάτια των πολιτών τις προοδευτικές αξίες» υποστήριξε ο κ.Παπανδρέου.
Ερωτηθείς για τη στάση του ΚΙΝΑΛ την επομένη των εκλογών και το ενδεχόμενο να στηρίξει τον σχηματισμό κυβέρνησης ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «σε όσους ρωτούν τι θα κάνουμε απαντώ: για να ρωτάτε, θεωρείτε την παράταξή μας χρήσιμη για τους Έλληνες και τη χώρα».
«Όσο πιο ισχυρή κάνετε την παράταξή μας, τόσο πιο χρήσιμοι και αποτελεσματικοί θα γίνουμε .
Είμαστε εδώ, συνεπείς σε όσα είπαμε και κυρίως υπερήφανοι για όσα κάναμε, βάζοντας πάνω από την παράταξή μας τους Έλληνες και τη χώρα.
Είμαστε εδώ για να ξαναδώσουμε ελπίδα και προοπτική.
Με όραμα και σχέδιο» υποστήριξε ο κ.Παπανδρέου, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις δηλώσεις Juncker σχετικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ σχετικά με το έλλειμμα το 2004-2009.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης