Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπακωνσταντίνου σε CNBC: Η επαναδιαπραγμάτευση δεν είναι το πρώτο πράγμα που θα επιχειρήσει ο Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες

Παπακωνσταντίνου σε CNBC: Η επαναδιαπραγμάτευση δεν είναι το πρώτο πράγμα που θα επιχειρήσει ο Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες
Σε δηλώσεις του στο CNBC ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε «Ο Μητσοτάκης είναι αρκετά έξυπνος για να γνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση με την ΕΕ δεν είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις πηγαίνοντας στις Βρυξέλλες»
Την εκτίμηση ότι οι εκλογές της 7ης Ιουλίου στην Ελλάδα θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένα θετικό momentum στις αγορές, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο CNBC.
«Οι αγορές προσβλέπουν σε νίκη της ΝΔ» δήλωσε.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε και σε δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τη φορολογική μεταρρύθμιση.
Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει στο CNBC τον περασμένο Φεβρουάριο ότι θέλει να μειώσει τους φόρους για τις εγχώριες και διεθνείς επιχειρήσεις.
«Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να πετύχουμε μέσα στον πρώτο μήνα διακυβέρνησης μας» είχε δηλώσει.
Τα σχέδια του περιλαμβάνουν μείωση της εταιρικής φορολογίας στο 20% μέσα σε δύο έτη.
Ωστόσο, όπως σχολιάζει το CNBC, η τρέχουσα κυβέρνηση επίσης προσπαθεί να κάνει την Ελλάδα πιο ελκυστική στις επιχειρήσεις μειώνοντας την εταιρική φορολογία σταδιακά από το 29% το 2018 σε 25% το 2022.
Ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει επίσης ότι θα επιδιώξει να επαναδιαπραγματευτεί βασικές συμφωνίες με τους Ευρωπαίους δανειστές.
«Ο Μητσοτάκης είναι αρκετά έξυπνος για να γνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση με την ΕΕ δεν είναι το πρώτο πράγματα που κάνεις όταν πας στις Βρυξέλλες.
Πρώτα δείχνεις τι έχεις κάνει, δείχνεις ότι είσαι πρόθυμος μεταρρυθμίσεις που δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνει τη χώρα πιο ελκυστική για επενδύσεις και στον απόηχο αυτών αρχίζεις τις διαπραγματεύσεις» δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης