Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Ο Erdogan δεν μπορεί να κάνει κάτι στο Αιγαίο – Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει το προσφυγικό

Βίτσας: Ο Erdogan δεν μπορεί να κάνει κάτι στο Αιγαίο – Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει το προσφυγικό
Βίτσας: Ο Erdogan δεν μπορεί να κάνει κάτι στο Αιγαίο
Τη βεβαιότητά του ότι ο Recep Tayyip Erdogan δεν μπορεί να κάνει τίποτα στο Αιγαίο, εξέφρασε ο Δημήτρης Βίτσας, ενώ αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή και διεθνή στήριξη που έχει πετύχει η χώρα, όπως αυτή αποτυπώθηκε στις πρόσφατες αποφάσεις περί στοχευμένων μέτρων κατά της Άγκυρας, για την παραβατική της συμπεριφορά στην ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ.
Ωστόσο, μιλώντας στο ραδιόφωνο του News 24/7, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εξέφρασε φόβους για το ενδεχόμενο η Τουρκία να σκεφτεί να χρησιμοποιήσει ανθρώπους, έχοντας άλλες βλέψεις, παραπέμποντας σαφώς στο προσφυγικό ζήτημα.
Ο υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ στη δυτική Αθήνα αναφέρθηκε ακόμη στη μείωση των ροών.
Όπως είπε, σε σχέση με το 2018, οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές μέσω Έβρου έχουν μειωθεί κατά 58%, ενώ από το Αιγαίο 4%.
Ο κ. Βίτσας έκανε λόγο για «προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών, πριν το εκλογικό αποτέλεσμα, ότι είναι κακή η απλή αναλογική», αναφερόμενος στη δήλωση Μητσοτάκη περί εκλογών τον Δεκαπενταύγουστο, εφόσον δεν προκύψει κυβέρνηση από τις κάλπες της 7ης Ιουλίου.
Επεσήμανε ωστόσο, ότι αλλιώς αντιδρούν οι ψηφοφόροι στις ευρωεκλογές και αλλιώς στις εθνικές.
«Η τόσο μεγάλη αποχή στις ευρωεκλογές έστειλε στο ΣΥΡΙΖΑ το μήνυμα ότι πρέπει να κλείσουμε το χάσμα σε ότι αφορά την καθημερινότητα.
Γι’ αυτό κι εμείς μιλήσαμε με σχέδιο και κοστολογημένο πρόγραμμα».
Ο υπουργός αμφισβήτησε τις δημοσκοπήσεις, χαρακτήρισε τυχαίο γεγονός το ότι έπεσαν μέσα στις ευρωεκλογές και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι στις βουλευτικές κάλπες η κατάληξη θα είναι διαφορετική και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτη δύναμη, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασιών για μια προοδευτική κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης