Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η Πετρούπολη δεν είναι πια εχθρικό έδαφος για τον Μητσοτάκη - Κάτοικοι της περιοχής μιλούν στους FT

Η Πετρούπολη δεν είναι πια εχθρικό έδαφος για τον Μητσοτάκη - Κάτοικοι της περιοχής μιλούν στους FT
«Η επιθυμία των Ελλήνων για αλλαγή μετά την εποχή ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύει τον Μητσοτάκη» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος των Financial Times
Με αφορμή την περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πετρούπολη, αλλά και τις θετικές αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, οι Financial Times περιγράφουν την επιθυμία των Ελλήνων για αλλαγή.
«Η επιθυμία των Ελλήνων για αλλαγή μετά την εποχή ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύει τον Μητσοτάκη» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος όπου περιλαμβάνονται και δηλώσεις των κατοίκων της Πετρούπολης.
«Όχι πολύ καιρό πριν, η αυστηρά Αριστερή γειτονιά της Αθήνας στην Πετρούπολη θα ήταν εχθρική περιοχή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Αλλά όταν ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας έκανε περιοδεία στην Πετρούπολη την περασμένη εβδομάδα, βρήκε αρκετή στήριξη για να είναι σίγουρος ότι θα νικήσει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου στην Ελλάδα» σχολιάζει η Αμερικανίδα δημοσιογράφος.
«Έχω αποφασίσει να δώσω μια ευκαιρία στη ΝΔ» δηλώνει ο 28χρονος Σταμάτης, ο οποίος εργάζεται ως τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και το 2015 ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ.
«Υποσχέθηκαν (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ) να σταματήσουν τη λιτότητα, αλλά αυτό που πήραμε ήταν ακόμα τέσσερα σκληρά χρόνια και αύξηση φόρων» λέει χαρακτηριστικά.
Στο ίδιο μήκος κύματος η 23χρονη Νεκταρία, η οποία λέει ότι θέλει να  πιστέψει ότι οι Συντηρητικοί μπορούν να φέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής.
«Οι γονείς μου δεν έχουν την ίδια άποψη με εμένα αλλά πιστεύω ότι η ΝΔ θα προσπαθήσει περισσότερο από τον ΣΥΡΙΖΑ» επισημαίνει η ίδια.
Οι Financial Times σχολιάζουν ότι η Ελλάδα βρήκε από το τρίτο πρόγραμμα το περασμένο έτος, αλλά η οικονομία ανακάμπτει με αργότερους ρυθμούς απ' ό,τι προέβλεπαν οι πιστωτές της χώρας, η ΕΕ και το ΔΝΤ, ενώ οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ολοκληρωθεί.
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στις δημοσκοπήσεις σύμφωνα με τις οποίες η ΝΔ θα βγει αυτοδύναμη από τις εκλογές με 154 - 164 έδρες.
Με αφορμή τη σαρωτική νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου οι Financial Times επισημαίνουν ότι οι προσπάθειες του Κυριάκου Μητσοτάκη να κάνει το κόμμα του ελκυστικό για εκλογή αποδίδουν.
«Απολαμβάνει την καμπάνια αυτή η οποία κάνει διαφορά στο πώς τον υποδέχονται» δηλώνει στην εφημερίδα ένας συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ.
Ωστόσο, παρά τη θετική αντίδραση των αγορών στη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές, οι δυνητικοί επενδυτές στην πραγματική οικονομία τηρούν στάση αναμονής.
Στο ίδιο δημοσίευμα περιλαμβάνονται και δηλώσεις της Μιράντας Ξαφά, η οποία υποστηρίζει ότι «υπάρχει αρκετά αλλά συγκρατημένη ζήτηση τόσο από εγχώριες όσο και από ξένες εταιρείες» υποστηρίζει η κα Ξαφά και συμπληρώνει «αλλά θέλουν να δουν τις λεπτομέρειες του προγράμματος της ΝΔ πριν να δεσμευθούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης