Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΟΛΘ: Τη διανομή μερίσματος 0,57 ευρώ ενέκρινε η Γ.Σ. - Στις 2 Ιουλίου 2019 η αποκοπή

tags :
ΟΛΘ: Τη διανομή μερίσματος 0,57 ευρώ ενέκρινε η Γ.Σ. - Στις 2 Ιουλίου 2019 η αποκοπή
Τη διανομή μερίσματος 0,57 ευρώ ανά μετοχή, ενέκρινε η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΟΛΘ
Τη διανομή μερίσματος 0,57 ευρώ ανά μετοχή, ενέκρινε η χθεσινή (26/6/2019) Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΟΛΘ.
Ειδικότερα, η Εταιρεία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ανακοινώνει ότι την 26η Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, στο Ξενοδοχείο «Mediterranean Palace.
Παρέστησαν νόμιμα αυτοπροσώπως ή δι' αντιπροσώπου 25 μέτοχοι εκπροσωπούντες 8.007.616 μετοχές, ήτοι ποσοστό 79,4406% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας και η οποία κατόπιν φανερής ψηφοφορίας συζήτησε και έλαβε τις κατωτέρω αποφάσεις:
1. Ενέκρινε την Ετήσια Οικονομική Έκθεση της Εταιρείας για την 19η εταιρική χρήση (1.1.2018 έως 31.12.2018), που συνοδεύεται από την Ετήσια Έκθεση Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου, την Έκθεση Ελέγχου Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών καθώς και τη Δήλωση Εταιρικής Διακυβέρνησης.
2. Ενέκρινε την διάθεση ετήσιων κερδών και τη διανομή μερίσματος ανερχομένου στο ποσό των 0,57 ευρώ ανά μετοχή και μετά την παρακράτηση φόρου 10%, το καθαρό πληρωτέο μέρισμα ανά μετοχή ανέρχεται σε 0,5130 ευρώ.
Η αποκοπή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί την 02.07.2019, με ημερομηνία δικαιούχων μερίσματος την 03.07.2019 και ημερομηνία πληρωμής του μερίσματος την 08.07.2019.
3. Δεν παρείχε την έγκριση της Συνολικής Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και την απαλλαγή των Ορκωτών Ελεγκτών της Εταιρείας για την εταιρική χρήση 2018.
4. Δεν παρείχε την έγκριση της Συνολικής Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και την απαλλαγή των Ορκωτών Ελεγκτών της Εταιρείας για την εταιρική χρήση 2017.
5. Ενέκρινε τις αμοιβές - αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στην Επιτροπή Ελέγχου της Εταιρείας κατά τη διάρκεια της εταιρικής χρήσης 2018.
6. Ενέκρινε τις αμοιβές - αποζημιώσεις που θα καταβληθούν κατά την τρέχουσα εταιρική χρήση 2019 στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στην Επιτροπή Ελέγχου της Εταιρείας.
7. Ενέκρινε την ανάθεση του τακτικού και φορολογικού ελέγχου της τρέχουσας εταιρικής χρήσης στην Εταιρεία «KPMG Ορκωτοί Ελεγκτές ΑΕ» η οποία εδρεύει στην Αθήνα, Στρατηγού Τόμπρα 3, 15342, Αγία Παρασκευή, με Α.Μ.ΣΟΕΛ 114.
8. Ενέκρινε την χορήγηση άδειας, κατ’ άρθρο 98 παρ. 1 του Ν.4548/2018, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και στους Διευθυντές αυτής, να μετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο ή/και στη Διοίκηση άλλων (συνδεμένων) εταιρειών που επιδιώκουν όμοιους ή παρεμφερείς σκοπούς.
Διάφορες Ανακοινώσεις Ανακοινώθηκε η εκλογή του νέου μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Cedric Garnier σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους κ. Yong Yu και ο ορισμός του κ. Athur Davidian από μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, σε εκτελεστικό.

Λεπτομέρειες για την καταβολή μερίσματος:

Η ΟΛΘ Α.Ε ανακοινώνει, κατά το άρθρο 4.1.3.4 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι σύμφωνα με την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 26ης Ιουνίου 2019, το μέρισμα για τη χρήση 2018 ανέρχεται σε 0,57€ ανά μετοχή, το οποίο υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 10%, ήτοι σε καθαρό ποσό 0,5130€ ανά μετοχή.
Ημερομηνία αποκοπής ορίσθηκε η Τρίτη 2 Ιουλίου 2019.
Από αυτή την ημερομηνία οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα απόληψης μερίσματος.
Ως ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων του μερίσματος (Record Date) ορίσθηκε η Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019. Σύμφωνα με το Κανονισμό του Χ.Α, δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι επενδυτές που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ ως δικαιούχοι κατά την ως άνω ημέρα προσδιορισμού "Record Date".
Έναρξη πληρωμής του μερίσματος ορίσθηκε η Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019 από την πληρώτρια τράπεζα «Eurobank Ergasias A.E.» ως ακολούθως.
1. Μέσω των χειριστών των λογαριασμών αξιών στο Σ.Α.Τ., στους μετόχους εκείνους, οι οποίοι έχουν εξουσιοδοτήσει για την είσπραξη μερισμάτων τους χειριστές τους.
2. Με κατάθεση στο Διεθνή Αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού (IBAN), όπου ο επενδυτής έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να εισπράττει τα διανεμόμενα ποσά, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας Σ.Α.Τ και την υπ΄ αριθμ.6 απόφαση του Δ.Σ της ATHEXCSD, όπως ισχύουν για τους επενδυτές που δεν επιθυμούν να τα εισπράττουν μέσω των Χειριστών τους.
Αφορά επενδυτές που έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ στην πληρώτρια Τράπεζα «Eurobank Ergasias A.E.».
3. Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Τράπεζας «Eurobank Ergasias A.E.», για όσους εκ των μετόχων που έχουν ζητήσει την μη είσπραξη μερισμάτων από τους χειριστές τους ή έχουν ανακαλέσει τη σχετική εξουσιοδότηση προς τους χειριστές Σ.Α.Τ. ή των οποίων οι μετοχές φυλάσσονται στον Ειδικό Λογαριασμό της ATHEXCSD.
Οι συγκεκριμένοι μέτοχοι θα μπορούν να εισπράξουν το μέρισμα, είτε οι μέτοχοι οι ίδιοι είτε οι νόμιμα εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους στην Τράπεζα «Eurobank Ergasias A.E.» σε όλο το δίκτυο καταστημάτων της, προσκομίζοντας την Αστυνομική τους Ταυτότητα και με γνωστοποίηση του Κ.Α.Μ.Ε (Κωδικός Αριθμός Μερίδας Επενδυτή στο Σ.Α.Τ) ή τη σχετική εξουσιοδότηση του δικαιούχου, θεωρημένη ως προς το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια Αρχή.
Μερίσματα που δεν θα εισπραχθούν μέσα σε πέντε (5) χρόνια παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.
Για περισσότερες πληροφορίες οι κ. κ. Μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται στο Χρηματοοικονομικό Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της εταιρίας (τηλ. 2310 593-320, Κτίριο Τεχνικής Υπηρεσίας ΟΛΘ ΑΕ, Πύλη 11, εντός Λιμένος Θεσσαλονίκης). Επιπρόσθετα , τα στοιχεία επικοινωνίας της πληρώτριας Τράπεζας «Eurobank Ergasias AE» είναι τα ακόλουθα: Υποδιεύθυνση Domestic Markets Custody Operations, Τμήμα Corporate Actions, Ιωλκού 8 και Φιλικής Εταιρείας 14234 Ν.Ιωνία, τηλέφωνα επικοινωνίας 210 35.22.085 και 210 35.22.284.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης