Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Ο Μητσοτάκης υπαναχώρησε στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου

Γεροβασίλη: Ο Μητσοτάκης υπαναχώρησε στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου
Δηλώσεις της κυρίας Γεροβασίλη σε τηλεοπτικό σταθμό
Αναδίπλωση στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, καταλόγισε στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη και υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια πολιτικής αντιπαράθεσης με τον αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών της ΝΔ, και υποψήφιο βουλευτή στην Α' Θεσσαλονίκης Κώστα Γκιουλέκα, το απόγευμα στην εκπομπή «Άλλη Διάσταση» στην ΕΡΤ.
Παράλληλα η υπουργός, είπε ότι «απλά ψεύδεται όποιος τάζει ότι θα καταργήσει το έγκλημα, την παραβατικότητα και τις συγκρούσεις στην κοινωνία με νόμο ή επιχειρήσεις σκούπα».
Το θέμα του ασύλου τέθηκε από τον κ. Γκιουλέκα, ο οποίος μίλησε για ανομία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς η αστυνομία δεν μπορεί να επέμβει με τον τρόπο που εφαρμόζεται το άσυλο.
Η Όλγα Γεροβασίλη του απάντησε ότι υπάρχουν προβλήματα στα πανεπιστήμια και πέριξ και εντός, αλλά το πρόβλημα δεν είναι το άσυλο. Και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δέχτηκε ευχαριστήρια επιστολή από την Πρυτανεία, για την πρόσφατη αστυνομική επιχείρηση όντος του πανεπιστημίου, κατά την οποία εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα ναρκωτικών.
Με αφορμή ωστόσο την παρατήρηση του κ. Γκιουλέκα, η υπουργός υπογράμμισε: «Επειδή ο κ. Μητσοτάκης αισθάνεται ότι σε λίγο μπορεί να είναι πρωθυπουργός, υπαναχώρησε ο ίδιος σήμερα στο θέμα του ασύλου. Εκεί που ήταν όλα δεδομένα και την άλλη μέρα με μια κίνηση θα καταργούσε το άσυλο και θα τελείωνε η παραβατικότητα, σήμερα είπε ότι θα συζητήσει με τους πρυτάνεις για να δει πως θα γίνει καλύτερα».
Τη συνέντευξη των δύο πολιτικών, μονοπώλησε το θέμα της ασφάλειας, πάνω στο οποίο η κ. Γεροβασίλη είπε τα εξής:

- «Υπάρχει ιδεολογικό πρόσημο στο θέμα της ασφάλειας.
Της ΝΔ είναι το δόγμα νόμος και τάξη, η άκρατη καταστολή, το κλίμα τρομοκρατίας και πανικού, η επέμβαση στο φόβο.
Όταν όμως σκέφτεσαι την ασφάλεια χωρίς τίτλους και δημιουργία εντυπώσεων, το κράτος πρέπει να συνεργαστεί με τους τοπικούς φορείς για να αντιστρέψει τις συνθήκες που διευκολύνουν το έγκλημα σε επίπεδο πρόληψης.
Σε επίπεδο καταστολής είναι απαραίτητος ο ρόλος της ΕΛ.ΑΣ, η οποία κάνει αποτελεσματικά, μεθοδικά και μέσα στους κανόνες της δημοκρατίας τη δουλειά της».
- «Η ασφάλεια είναι ψηλά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι συνυφασμένη με τη δημοκρατία και τα συνταγματικά δικαιώματα».
- «Η Ελλάδα, σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς, είναι από τις πιο ασφαλείς χώρες και η Αθήνα από τις πιο ασφαλείς πρωτεύουσες στον κόσμο».
-«Δεν υπάρχει άβατο, καθώς η αστυνομία έχει κάνει πολλές και σημαντικές επιχειρήσεις για συμμορίες ναρκωτικών ακόμα και στην πλατεία Εξαρχείων».
- «Ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για 1.500 προσλήψεις στην αστυνομία, ενώ ο ίδιος ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατάργησε 6.700 θέσεις γιατί δεν χρειαζόταν...
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τις θέσεις των εισακτέων στις αστυνομικές σχολές με τις Πανελλήνιες, γιατί αυτό μπορεί να γίνει...
Τους 1.500 να μας εξηγήσει ο κ. Μητσοτάκης θα τους πάρει με τρίμηνη εκπαίδευση;
Αν θέλεις σύγχρονη αστυνομία δεν μπορείς να πετάς στον δρόμο τα παιδιά με τρεις μήνες εκπαίδευση να αντιμετωπίσουν το έγκλημα και να εργαστούν με ασφάλεια.
- Η κυβέρνηση αποδέσμευσε περίπου 1.000 αστυνομικούς από φρούρηση στόχων, αλλά δεν υπάρχουν περιθώρια για περισσότερους, γιατί οι στόχοι δεν μειώνονται με βάση τις σημερινές συνθήκες.

Ο κ. Γκιουλέκας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έφτασε την κατάσταση σε σημείο που οι πολίτες φοβούνται μέσα στα σπίτια τους, στη δουλεία τους, για τα παιδιά τους και τις περιουσίες τους, ενώ στα Εξάρχεια που είναι η καρδιά της Αθήνας δεν τολμά να περάσει ούτε περιπολικό.
Αναφέρθηκε στα συχνά επεισόδια στο Πολυτεχνείο, καθώς και στα περιστατικά με επιθέσεις στη Βουλή, πρεσβείες κ.λ.π. με μπογιές και τρικάκια. Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι είναι «συμπλοκές μικρής έκτασης, ενώ η Αθήνα κάηκε επί ημερών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ».
Τέλος ο κ. Γκιουλέκας για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και σε ερώτηση αν η ΝΔ σε περίπτωση που βγει κυβέρνηση την ακυρώσει, όπως ανέφερε σε άρθρο του, είπε ότι πρόκειται για «ξεπούλημα της Μακεδονίας» και «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να άρουμε τις τραγικές συνέπειες» με συνεχείς καταγγελίες σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων από πλευράς Βόρειας Μακεδονίας και άλλες ενέργειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης