Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Julius Baer: Πιθανός ένας νομισματικός πόλεμος ΗΠΑ και Κίνας εντός της επόμενης διετίας

Julius Baer: Πιθανός ένας νομισματικός πόλεμος ΗΠΑ και Κίνας εντός της επόμενης διετίας
Η στροφή της Fed προς μία πιο χαλαρή νομισματική πολιτική είναι αποτέλεσμα πιέσεων, εκτιμά η Julius Baer
Ως πολύ πιθανή χαρακτηρίζει τη μετατροπή της τρέχουσας εμπορικής διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας σε έναν νομισματικό πόλεμο ανάμεσα στις δύο ισχυρότερες οικονομίες της υφηλίου, ο Christian Gattiker, επικεφαλής ερευνών στην Julius Baer.
Μιλώντας στην εκπομπή «Squawk Box Europe» του CNB ο αναλυτής εκτίμησε ότι η Fed μοιάζει να υποκύπτει στις σκληρές πιέσεις του Λευκού Οίκου και έχει αποφασίσει να αλλάξει τη νομισματική της πολιτική.
«Έκαναν μία στροφή 180 μοιρών και από εκεί που ήταν έτοιμοι να προχωρήσουν σε αύξηση επιτοκίων «γύρισαν» σε χαλαρή νομισματική πολιτική, κάτι το οποίο οφείλεται στην άσκηση πιέσεων.
Με δεδομένο τη νέα «εντολή» η Fed ξεκινά να ασκεί πιέσεις στις αποδόσεις των ομολόγων αλλά και στο δολάριο, ουσιαστικά συμμετέχοντας στον εμπορικό πόλεμο.
Όλα δείχνουν ότι το αδύναμο δολάριο είναι στόχος των ΗΠΑ.
Αυτό μπορεί να μετατρέψει τον εμπορικό πόλεμο σε νομισματικό πόλεμο και μάλιστα εντός των επόμενων δύο ή τριών ετών», εκτίμησε ο Gattiker.
Ήδη ο Donald Trump έχει κατηγορήσει, πάντα μέσω Twitter, αρκετές φορές την Κίνα ότι «χειραγωγεί» το νόμισμά της, ενώ ο πρόεδρός της Xi ως «απόλυτος άρχων της οικονομίας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, να επιβάλλει μείωση επιτοκίων, αύξηση ή μείωση της ισοτιμίας του νομίσματος με το δολάριο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης