Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Βόμβα» ΔΕΗ στην προστασία της πρώτης κατοικίας - Πως συνδέονται οφειλές στην ΔΕΗ με τις τράπεζες...

«Βόμβα» ΔΕΗ στην προστασία της πρώτης κατοικίας - Πως συνδέονται οφειλές στην ΔΕΗ με τις τράπεζες...
Οι οφειλέτες της επιχείρησης προσφεύγουν στο Νόμο Κατσέλη για να μπουν στην πλατφόρμα
Η ΔΕΗ τινάζει στον.... αέρα την προστασία της πρώτης κατοικίας παρ' ότι οι ενδιαφερόμενοι δανειολήπτες θα υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα που ανοίγει σήμερα για να αντιμετωπίσουν τις όφειλες του που έχουν με τις τράπεζες.
Η διοίκηση Παναγιωτάκη στην προσπάθεια της να μαζέψει τα χρέη από μικρομεσαίους και μεγάλους πελάτες προκαλεί καραμπόλες στο τραπεζικό σύστημα που διεκδικεί για λογαριασμό του, το  διαθέσιμο εισόδημα των δανειοληπτών για να σώσουν την πρώτη τους κατοικία.
Οι οφειλέτες της ΔΕΗ στην κυριολεξία χάνουν τη …σειρά τους μετά την επιθετική πολιτική της παραπαίουσας κρατικής επιχείρησης που διεκδικεί να συγκεντρώσει τα χρωστούμενα που μόνο από τα νοικοκυριά  φθάνει το 1,1 δισ. ευρώ και στο σύνολο τους «αγγίζουν» τα 3 δις. ευρώ.
Οι οφειλέτες της ΔΕΗ ανακάλυψαν εκ νέου το Νόμο Κατσέλη που να σημειωθεί βρίσκεται σε ισχύ και καταθέτουν αιτήσεις στα Ειρηνοδικεία της χώρας ζητώντας να ρυθμιστούν τα χρέη που έχουν από τους ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος.
Από τη στιγμή κατάθεσης της αίτησης ο οφειλέτης προστατεύεται  μέχρι να εκδικασθεί  η υπόθεση του.
Τα νοικοκυριά με οφειλές άνω των 5000 ευρώ ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες και το  συνολικό ποσό προς τη ΔΕΗ  αποτιμάται  στο 1,1  δισ  ευρώ.
Πάντως η ΔΕΗ προτίθεται να δώσει νέα ευκαιρία  αποπληρωμής στους κακοπληρωτές  με νέες ρυθμίσεις οι οποίες όμως πρέπει να τηρούνται διότι σε άλλη περίπτωση θα προχωρήσει στην έκδοση  διαταγής πληρωμής ζητώντας από  τον οφειλέτη να βάλει  ως εγγύηση το σπίτι του.
Στο ενδεχόμενον η ρύθμιση των 5000 ευρώ να διακανονισθεί σε διάστημα 24 μηνών  θα πρέπει  ο οφειλέτης  να καταβάλει 288 ευρώ το μήνα και η μηνιαία  δόση μειώνεται σε 138  ευρώ όταν ο διακανονισμός  γίνει σε 36 μήνες.
Ακόμη οι οφειλέτες θα πρέπει να αποπληρώνουν στην ώρα τους νέους λογαριασμούς ρεύματος που σε μηνιαία βάση φθάνουν  τουλάχιστον τα 70  ευρώ.
Όμως το μειωμένο εισόδημα των νοικοκυριών  δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις προς τις τράπεζες τη ΔΕΗ και στην εφορία με αποτέλεσμα  οι κρίκοι της αλυσίδας των ρυθμίσεων να σπάει ο ένας μετά το άλλον με σχετική  ευκολία.  
Στην περίπτωση  που ο καταναλωτής έχει επιλέξει άλλον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας  η ΔΕΗ μπορεί να ζητήσει τη διακοπή ρεύματος αν δεν εξοφλήσει  το χρέος του ή δεν ανταποκρίνεται στη ρύθμιση που του έγινε.
Πηγές προσκείμενες στη διοίκηση  λένε  ότι η ανοχή κατά των κακοπληρωτών της ΔΕΗ φθάνει  στο τέλος της και με κάθε  νόμιμο τρόπο θα εισπραχθούν τα οφειλόμενα διότι σε άλλη  περίπτωση  η διοίκηση  θα  αντιμετωπίσει ποινικές ευθύνες από την ενδεχόμενη κατάρρευση της Δημόσιας Επιχείρησης  Ηλεκτρισμού.

 Νίκος  Θεοδωρόπουλος  
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης