Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Η άβολη αλήθεια για την Ursula Von der Layen - Σφοδρές αντιδράσεις στην Γερμανία

Politico: Η άβολη αλήθεια για την Ursula Von der Layen - Σφοδρές αντιδράσεις στην Γερμανία
Μεταξύ εχθρών και φίλων, η ηγεσία της Ursula Von der Layen στο υπουργείο Άμυνας από το 2014 θεωρείται αποτυχημένη
Στην «άβολη» αλήθεια για την Ursula Von der Layen» αναφέρεται η ιστοσελίδα Politico υποστηρίζοντας ότι η γυναίκα-θαύμα υπουργός Αμυνας της Γερμανίας που επελέγη για να διαδεχθεί τον Jean Claude Juncker στην προεδρία της Κομισιόν έχει σφοδρούς επικριτές στη χώρα της.
Γεννημένη στις Βρυξέλλες και πολύγλωσση, μεγάλωσε επτά παιδιά παίρνοντας παραλλήλως πτυχίο στην ιατρική, πριν βάλει πλώρη για τις κορυφαίες θέσεις της γερμανικής πολιτικής, είναι ένα άνθρωπος που βρίσκεται πολύ κοντά στην Καγκελάριο Μerkel και στον πρώην υπουργό Οικονομικών και νυν πρόεδρο του Κοινοβουλίου Wolfang Schaeuble.
«Με την πρώτη ματιά, η καταδεκτική 60χρονη υπουργός με το χαμόγελο για την κάμερα μοιάζει να είναι η τέλεια επιλογή με την απαιτούμενη εμπειρία, την πολιτική γενεαλογία και την προσωπικότητα για να χειριστεί τη δυσκολότερη αποστολή της ΕΕ.
Και όμως ένα βασανιστικό ερώτημα παραμένει: Μήπως είναι υπερβολικά καλό για να είναι αληθινό; Στη γερμανική πρωτεύουσα, η απάντηση είναι σαφής.
«Η Ursula Von der Laeyen είναι η πιο αδύναμη υπουργός μας.
Αυτό είναι, φαίνεται, αρκετό για να γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», έγραψε στο Twitter χθες το βράδυ ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz.
Αν και ο Schulz είναι σοσιαλδημοκράτης, την ανάλυσή του για τις επιδόσεις της υπουργού τη συμμερίζονται πολλοί από τους συναδέλφους του Χριστιανοδημοκράτες , αν και οι περισσότεροι είναι απρόθυμοι να την επικρίνουν δημοσίως.
Αντ’ αυτού, επισημαίνουν την κατάσταση του γερμανικού στρατού.
«Η κατάσταση του ομοσπονδιακού στρατού είναι καταστροφική», έγραψε την περασμένη εβδομάδα ο Rupert Scholz, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Άμυνας υπό τον Helmut Kohl , συμπληρώνοντας ότι «η συνολική αμυντική ικανότητα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας υποφέρει, κάτι που είναι απολύτως ανεύθυνο».
Μεταξύ εχθρών και φίλων, η ηγεσία της Ursula Von der Layen στο υπουργείο Άμυνας από το 2014 θεωρείται αποτυχημένη και παρόλο που η ίδια έχει αναγνωρίσει ότι έγιναν σφάλματα, έχει αγνοήσει το επανειλημμένο κάλεσμα της αντιπολίτευσης να παραιτηθεί.
Αν και η Ursula είναι ένας ελκυστικός ρήτορας και δημοφιλής στα γερμανικά talk-show, η αέναη αύρα σκανδάλων γύρω από την ίδια και το υπουργείο της μεταβάλλει επί τα χείρω την άποψη των ψηφοφόρων της.
Η γυναίκα που ήταν κάποτε μία εκ των δημοφιλέστερων πολιτικών της Γερμανίας, την περασμένη χρονιά δεν ήταν καν μέσα στους 10 πιο δημοφιλείς.
Αυτό είναι μόνο ένας λόγος για τον οποίο το κόμμα της θα είναι παραπάνω από ευτυχισμένο να τη δει να πηγαίνει στις Βρυξέλλες.
Ένας άλλος λόγος είναι η αποχώρησή της από μια θέση-κλειδί στο υπουργικό συμβούλιο της Μerkel , η οποία, εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, θα καλυφθεί από τον Annegret Kramp Karrenbauer, τη διάδοχο της Μέρκελ στην ηγεσία του CDU το Δεκέμβριο.
Η αναχώρηση της Von der Layen θα προσφέρει στην Karrenbauer την τέλεια ευκαιρία για να αποδείξει την αξία της σε μία σημαντική θέση, καταλήγει το Politico .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης