Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δέλτα Τεχνική: Ξεκίνησε η διάθεση ηλεκτρικής ενέργειας από το αιολικό πάρκο Αμυγδαλίτσας

tags :
Δέλτα Τεχνική: Ξεκίνησε η διάθεση ηλεκτρικής ενέργειας από το αιολικό πάρκο Αμυγδαλίτσας
Ξεκίνησε η διάθεση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από το αιολικό πάρκο της Δέλτα Τεχνική στην Πελοπόννησο προς τον ΔΑΠΕΕΠ Α.Ε.
Ξεκίνησε η διάθεση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από το αιολικό πάρκο ισχύος 12 MW στην Πελοπόννησο προς τον ΔΑΠΕΕΠ Α.Ε., όπως ανακοίνωσε σήμερα (3/7/2019) η Δέλτα Τεχνική.
Ειδικότερα, η Διοίκηση της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Δέλτα Τεχνική Ανώνυμη Κατασκευαστική Βιομηχανική Εμπορική Τουριστική Εταιρεία» και το διακριτικό τίτλο «Δέλτα Τεχνική Α.Ε.» (εφεξής για λόγους συντομίας η «Εταιρεία»), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 5 των Κανόνων Λειτουργίας της Εναλλακτικής Αγοράς (ΕΝ.Α.) του Χρηματιστηρίου Αθηνών για τα ακόλουθα εταιρικά γεγονότα:
1. Ολοκλήρωση μετατροπής Ομόρρυθμης Εταιρείας σε Ανώνυμη Εταιρεία
Την 17.05.2019 καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) με Κωδικό Αριθμό Καταχώρησης 1743259 η με αριθμό 2549 (ΣΧ 1341/19)/09.05.2019 Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών, δυνάμει της οποίας παρασχέθηκε άδεια σύστασης στην Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε.», η οποία προήλθε από μετατροπή της Ομόρρυθμης Εταιρείας με την επωνυμία «GUIGAN ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «GUIGAN AΠΕ Ο.Ε.», σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του κ.ν. 2190/1920 και εγκρίθηκε το Καταστατικό αυτής.
Η μετατροπή της ως άνω Ομόρρυθμης Εταιρείας, στην οποία η Εταιρεία συμμετέχει με ποσοστό 97,50%, σε Ανώνυμη Εταιρεία κρίνεται ως ιδιαιτέρως επωφελής, καθόσον πρόκειται να συνεισφέρει θετικά στα οικονομικά αποτελέσματα και την οικονομική πορεία εν γένει του Ομίλου.
2. Απόκτηση μετοχών συνδεδεμένης εταιρείας
Την 7η Ιουνίου 2019 η Εταιρεία προέβη στην αγορά δύο χιλιάδων εννιακοσίων σαράντα (2.940) κοινών ονομαστικών μετοχών της συνδεδεμένης Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΟΠΟΥΝΤΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΟΥ» και το διακριτικό τίτλο «ΟΠΟΥΝΤΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΙΟΛΙΚΗ Α.Ε.», οι οποίες μετοχές αντιπροσωπεύουν ποσοστό 49,00% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου αυτής, αντί συνολικού τιμήματος τριάντα χιλιάδων διακοσίων Ευρώ (30.200,00 €), το οποίο (τίμημα) καταβλήθηκε στο σύνολό του κατά την ημερομηνία κατάρτισης της ως άνω συμβάσεως αγοραπωλησίας. Η Εταιρία έχει λάβει άδεια για την εγκατάσταση αιολικού σταθμού ισχύος 3MW.
Μετά από την ως άνω αγορά το ποσοστό συμμετοχής της Εταιρείας στην «ΟΠΟΥΝΤΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΟΥ» ανέρχεται πλέον σε 80,00% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου αυτής.
3. Μεταβίβαση του συνόλου της συμμετοχής της «Εταιρείας», συνδεδεμένης εταιρείας
Την 7η Ιουνίου 2019 η Εταιρεία προέβη στην μεταβίβαση αιτία πωλήσεως τριακοσίων (300) κοινών ονομαστικών μετοχών της συνδεδεμένης Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΚΩΠΑЇΔΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΟΥ» και το διακριτικό τίτλο «ΚΩΠΑЇΔΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΙΟΛΙΚΗ Α.Ε.», οι οποίες μετοχές αντιπροσωπεύουν ποσοστό 5,00% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου αυτής, αντί συνολικού τιμήματος εννιακοσίων Ευρώ (900,00 €), το οποίο (τίμημα) εισπράχθηκε στο σύνολό του κατά την ημερομηνία κατάρτισης της ως άνω συμβάσεως αγοραπωλησίας.
Η εταιρεία δεν κατείχε κάποια άδεια έργου Α.Π.Ε. και μέχρι την ημερομηνία της μεταβίβασης ήταν σε αδράνεια.
Μετά από την ως άνω μεταβίβαση η Εταιρεία δεν έχει πλέον οιαδήποτε συμμετοχή στο ως άνω νομικό πρόσωπο, το οποίο συνακόλουθα δεν αποτελεί συνδεδεμένο μέρος αυτής.
4. Έγκριση άδειας λειτουργίας της σύνδεσης αιολικού πάρκου 12 MW
Την 31η Μαΐου 2019 εγκρίθηκε η άδεια λειτουργίας της σύνδεσης του αιολικού πάρκου ισχύος 12 MW στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στη θέση Αμυγδαλίτσα της Δημοτικής Ενότητας Πύλου - Νέστορος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και ξεκίνησε η διάθεση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας προς τον «Δ.Α.Π.Ε.Ε.Π. ΑΕ».
Η ως άνω επένδυση υλοποιήθηκε στο σύνολο της από την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΔΕΛΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ» και το διακριτικό τίτλο «ΔΕΛΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Α.Ε.», στην οποία η «Εταιρεία» συμμετέχει με ποσοστό 96,70% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου αυτής και μέρος αυτής , όπως είναι γνωστό, χρηματοδοτήθηκε από το Κοινό Ομολογιακό Δάνειο ύψους 6,5 εκ. Ευρώ, εκδόσεως της Εταιρείας, το οποίο διαπραγματεύεται στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝ.Α.) του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης