Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Guindos (ΕΚΤ): Αντιμέτωπη με παγκόσμιους «πονοκεφάλους» η ανάκαμψη της Ευρωζώνης

De Guindos (ΕΚΤ): Αντιμέτωπη με παγκόσμιους «πονοκεφάλους» η ανάκαμψη της Ευρωζώνης
Αντιμέτωπη με νέους παγκόσμιους «πονοκεφάλους» είναι η ανάκαμψη της Ευρωζώνης, προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Luis de Guindos
Αντιμέτωπη με νέους παγκόσμιους «πονοκεφάλους», που επιβαρύνουν τις οικονομικές προοπτικές, είναι η ανάκαμψη της Ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα (4/7/2019) ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Luis de Guindos, προειδοποιώντας για καθοδικούς κινδύνους.
Ειδικότερα, ο de Guindos προειδοποίησε για «πονοκεφάλους» που προέρχονται από τον εμπορικό προστατευτισμό, τα προβλήματα στις αναδυόμενες αγορές και τους γεωπολιτικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του Brexit, ενώ ενστερνίστηκε την εκτίμηση της ΕΚΤ ότι οι κίνδυνοι στην οικονομική ανάπτυξη είναι καθοδικοί.
Όπως δήλωσε ο de Guindos, οι εταιρείες του χρηματοπιστωτικού και του μη χρηματοπιστωτικού τομέα πρέπει να ενδυναμώσουν τους ισολογισμούς τους, ενώ πρόσθεσε ότι τα μακροπροληπτικά μέτρα της ΕΚΤ μπορούν να ενισχυθούν για να περιορίσουν την υπερβολική ανάληψη κινδύνων.
Σε ομιλία του στη Λισαβόνα, ο de Guindos υπογράμμισε, επίσης, τη δυνατότητα δημιουργίας πρόσθετων μαξιλαριών κατά των κραδασμών «σε συγκεκριμένους τομείς ή χώρες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης