Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Εφικτή και αναγκαία για την πλειοψηφία της κοινωνίας η ανατροπή στις εκλογές

Σβίγκου: Εφικτή και αναγκαία για την πλειοψηφία της κοινωνίας η ανατροπή στις εκλογές
H Ράνια Σβίγκου υποστήριξε ότι η ΝΔ σχεδιάζει την παράδοση του ασφαλιστικού συστήματος σε ιδιώτες 
«Η ανατροπή είναι εφικτή, τόσο αριθμητικά, όσο και πολιτικά. Κυρίως, όμως, είναι αναγκαία, για τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας»: αυτό επισημαίνει, σε συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών η Ράνια Σβίγκου, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Ρ. Σβίγκου μιλά για κρυφό, εν μέρει, πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Δεν έχει απλώς κατεβάσει τους τόνους η ΝΔ, έχει επιβάλει σιωπητήριο στα στελέχη της, διότι φοβάται πως θα αποκαλυφθεί πλήρως το πρόγραμμά της.
Οι περίφημες φοροαπαλλαγές, για παράδειγμα, που τάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έρθουν, δήθεν, το 2021, μετά από "απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις"...
Παράλληλα η ΝΔ σχεδιάζει την παράδοση του ασφαλιστικού συστήματος σε ιδιώτες, που θα οδηγήσει άμεσα σε μειώσεις συντάξεων, δημιουργεί κενό 55 δισ. για τη μετάβαση στο νέο σύστημα, θέτει σε τεράστιο κίνδυνο τα ασφαλιστικά ταμεία.
Η ΝΔ όσο κι αν προσπαθεί να το κρύψει, δεσμεύεται πως θα φέρει ένα δικής της κοπής μνημόνιο άγριας φτωχοποίησης και ισοπέδωσης των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού».
Από την άλλη, «δεν καλούμε, όμως, τους πολίτες να μας ψηφίσουν στη βάση του φόβου για το τι σημαίνει Δεξιά, αλλά τους καλούμε να στηρίξουν ένα αριστερό και προοδευτικό πρόγραμμα για τη νέα εποχή μετά την έξοδο από τα μνημόνια.
Αυτή πρέπει να σηματοδοτηθεί από ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, αυξημένους μισθούς και δικαιώματα, ισχυρό κοινωνικό κράτος και διευρυμένες δημοκρατικές ελευθερίες και όχι από την επιστροφή στη λιτότητα και τον αυταρχισμό. Αγωνιζόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση για το πρόγραμμά μας.
Και θα τα καταφέρουμε», σημειώνει με έμφαση η Ρ. Σβίγκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης