Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Μετά την ήττα στις εκλογές, ο Τσίπρας υπόσχεται να επηρεάζει την πολιτική

WSJ: Μετά την ήττα στις εκλογές, ο Τσίπρας υπόσχεται να επηρεάζει την πολιτική
Το «εάν ο Τσίπρας επιστρέψει στις λαϊκιστικές ρίζες του ή κινηθεί προς την κεντρο-αριστερά θα αποτελέσει ένδειξη γθα το πως θα εξελιχθεί η πολιτική στην Ευρώπη» αναφέρει η Wall Street Journal
Ένδειξη για το πως θα διαμορφωθεί η πολιτική τάση στην Ευρώπη θα αποτελέσουν οι μελλοντικές κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά την ήττα στις εκλογές.
«Το έαν ο 44χρονος Αριστερός, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός από το 2015 επιστρέψει στις λαϊκιστικές ρίζες του ή προσεγγίσει την παραδοσιακή κεντρο-αριστερά θα αποτελεί ένδειξη για το πως θα εξελιχθεί η ευρύτερη τάση για τα μη παραδοσιακά κόμματα στην Ευρώπη» αναφέρεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal με αφορμή τις ελληνικές εκλογές.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα, ο κ. Τσίπρας περίμενε ότι θα χάσει.
«Η κοινή γνώμη εναντιώθηκε στην κυβέρνηση του, κυρίως διότι δεν έβαλε τέλος στον οικονομικό πόνο.
Η κυβέρνηση πέτυχε τους σκληρούς στόχους για τον προϋπολογισμό κυρίως αυξάνοντας τους φόρους κάτι που επιβάρρυνε κυρίως τον επιχειρηματικό τομέα και τη μεσαία τάξη» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, ενώσ στη συνέχεια τονίζεται «ότι η ήττα δείχνει ότι το λαϊκιστικό κύμα της Ευρώπης μπορεί και να κερδίσει και να χάσει, ειδικά εάν τα κόμματα παίρνουν την εξουσία και στη συνέχεια αγωνίζονται να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους για την επίλυση πολύπλοκων προβλημάτων, όπως η οικονομική στασιμότητα».
Σύμφωνα πάντα με τη Wall Street Journal, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πιο ρεαλιστής όντως στην εξουσία, ενώ ποτέ δεν ξέχασε τις ρίζες του στο ριζοσπαστικό αντικαπιταλισμό.
«Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να συνεχίσουν μια προσέγγιση με την παραδοσιακή κεντρο-αριστερά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και να διερευνήσουν τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.
Εάν ο κ. Τσίπρας επιστρέψει στις ρίζες του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλοντας το ξένο κεφάλαιο και τις αγορές, θα μπορούσε να γίνει ένας επιθετικός αντίπαλο για τη νέα κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης