Τελευταία Νέα
Οικονομία

Regling: Ζητήματα που αποφασίστηκαν τους τελευταίους μήνες θα επηρεάσουν αρνητικά τη δημοσιονομική πορεία της Ελλάδας

Regling: Ζητήματα που αποφασίστηκαν τους τελευταίους μήνες θα επηρεάσουν αρνητικά τη δημοσιονομική πορεία της Ελλάδας
Η ελληνική οικονομία είναι σε καλύτερη κατάσταση σήμερα απ’ ό,τι ήταν πριν από τέσσερα ή οκτώ χρόνια, δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling
Η ελληνική οικονομία είναι σε καλύτερη κατάσταση σήμερα απ’ ό,τι ήταν πριν από τέσσερα ή οκτώ χρόνια, δήλωσε σήμερα (8/7/2019) ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Klaus Regling, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup.
Ωστόσο, ο Regling επεσήμανε πως εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες για ορισμένα ζητήματα που αποφασίστηκαν τους δύο τελευταίους μήνες, καθώς αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά τη δημοσιονομική πορεία της χώρας.
Αναφερθείς στις εκλογές, ο Regling υπογράμμισε πως οι εξελίξεις στην Ελλάδα είναι σημαντικές για τον ESM, καθώς αποτελεί τον μεγαλύτερο δανειστή της Ελλάδας.
«Εργαζόμαστε στενά με κάθε κυβέρνηση που επιλέγουν οι Έλληνες και φυσικά θα συνεργαστούμε και με τη νέα κυβέρνηση», δήλωσε.
Όπως συνέχισε ο επικεφαλής του ESM, όλα θα εξαρτηθούν από τον προϋπολογισμό του 2020 και το πώς θα προωθηθούν μέτρα που θα στηρίξουν την ανάπτυξη.
Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί την Ελλάδα, όπου θα έχει μία πρώτη ευκαιρία για να συναντηθεί με μέλη της νέας κυβέρνησης.
Ο Regling υπογράμμισε ότι κάθε νέα κυβέρνηση έχει νέες προοπτικές αλλά θα πρέπει να μένει πιστή στις δεσμεύσεις της, κάτι που, όπως τόνισε, ισχύει και για τη νέα ελληνική κυβέρνηση.
Όπως δήλωσε, το πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ αποτελεί βασικό στόχο του προγράμματος που έχει ήδη εγκριθεί.
«Δεν αποτελεί κάτι νέο, αλλά είναι απαραίτητο προκειμένου να υπάρξουν επιπλέον μέτρα για το χρέος», δήλωσε, ενώ συνέχισε:
«Ως εκ τούτου ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% είναι βασικός και δεν βλέπω με ποιον τρόπο εάν αλλάξει θα υπάρξει βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».
Αναφορικά με τις ενδεχόμενες νέες κινήσεις φοροελαφρύνσεων από τη νέα κυβέρνηση, ο Regling υπογράμμισε ότι θα πρέπει πρώτα να τις ακούσουν τις προτάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης