Αναλύσεις – Εκθέσεις

Νευρικότητα στις αγορές ομολόγων «βλέπει» προσεχώς η JPMorgan

Νευρικότητα στις αγορές ομολόγων «βλέπει» προσεχώς η JPMorgan
Τί αναμένει η JPMorgan για τις διεθνείς κεφαλαιαγορές 
Οι επενδυτές στις διεθνείς κεφαλαιαγορές ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με «νευρικότητα» το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, όπως το 2013 και το 2016, αναφέρει σε έκθεσή της η J.P.Morgan.
Ο αναλυτής Nikolaos Panigirtzoglou αποδίδει το παραπάνω στην αναμενόμενη «έξοδο» των μέχρι πρότινος «ταύρων» στα κρατικά ομόλογο των ΗΠΑ, η οποία και θα πυροδοτήσει ένα σύντομο sell-off.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό σημείωμα για τις παγκόσμιες αγορές, μία από τις συνέπειες των πολιτικών χαμηλών επιτοκίων από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες είναι η αυξημένη συχνότητα μη προετοιμασμένων επενδυτών, οι οποίοι πόνταραν στη χαμηλή μεταβλητότητα.
Ο κ. Panigirtzoglou δήλωσε ότι υπήρχαν περισσότεροι συμμετέχοντες στην αγορά που ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε διαταραχές στον δείκτη κινδύνου "Value-at-Risk", ενώ αναφέρθηκε επίσης στην επιδείνωση της ρευστότητας της αγοράς ομολόγων και στην υπερμεγέθη ανάληψη κινδύνων σε περιόδους χαμηλής μεταβλητότητας.
"Οι επενδυτές που στοχεύουν σε ένα σταθερό Value-at-Risk τείνουν να παίρνουν μεγαλύτερες θέσεις όταν η μεταβλητότητα είναι χαμηλή.
Όμως, οι ίδιοι επενδυτές αναγκάζονται να μειώσουν τις θέσεις τους όταν η αστάθεια αυξάνεται ή έρθει ένα σοκ, προκαλώντας sell-off.
Συνεπώς, η απότομη αύξηση της μεταβλητότητας των αγορών ομολόγων θα μπορούσε να τεθεί εκτός ελέγχου, προειδοποιεί ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης