Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ursula von der Leyen σε Παπαδημούλη: Στόχος το κλείσιμο του χάσματος μεταξύ Βορρά και Νότου

Ursula von der Leyen σε Παπαδημούλη: Στόχος το κλείσιμο του χάσματος μεταξύ Βορρά και Νότου
Το κλείσιμο του χάσματος μεταξύ Βορρά-Νότου είναι σημαντικό απάντησε η Ursula von der Leyen στον Δημήτρη Παπαδημούλη
«Ένα από τα σημαντικότερα καθήκοντα της θητείας της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι να κλείσει αυτό το χάσμα» είπε αναφορικά με τις ανισότητες μεταξύ Βορρά και Νότου η υποψήφια για την προεδρία της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, απαντώντας στον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, στο πλαίσιο της ακρόασής της, κατά τη συνεδρίαση της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/ NGL).
«Πρέπει να δούμε πώς θα υπάρξουν επενδύσεις σωστά σταθμισμένες με αρκετή ελαστικότητα, ούτως ώστε από κοινού να κάνουμε τα σωστά βήματα», σημείωσε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, τονίζοντας την ανάγκη «να διατηρήσουμε και την ανταγωνιστικότητα», αλλά και να συνδυαστεί με την «αλληλεγγύη».
Για τα ερωτήματα που απηύθυνε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με «τον σεβασμό του κράτους δικαίου και των βασικών, θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων» η ίδια επισήμανε ότι το κράτος δικαίου είναι «η κυριότερη αξία μας», υπογραμμίζοντας ότι θα είναι καθήκον της να είναι θεματοφύλακας αυτών των αρχών και πρόσθεσε: «Έχουμε σωστά μέσα, όπως το άρθρο 7, και το πιο σημαντικό -όπως αποδείχθηκε και στην πράξη- είναι ότι έχουμε Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».
Στο ερώτημα του κ. Παπαδημούλη για την «αντιμετώπιση της γιγαντιαίας φοροδιαφυγής», απάντησε, μεταξύ άλλων, ότι ένα βασικό θέμα είναι «πώς θα φορολογήσουμε τους τεχνολογικούς γίγαντες, που στην Ευρώπη κερδίζουν δισεκατομμύρια», τονίζοντας πως «δεν είναι δυνατόν, αξιοποιώντας τα διαφορετικά φορολογικά συστήματα, να μην πληρώνουν καθόλου ή σχεδόν καθόλου φόρο».
Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδημούλης είχε επισημάνει νωρίτερα: «Δεν μας είπατε τίποτα για τις πολιτικές λιτότητας, οι οποίες διευρύνουν τις κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες.
Δεν μας είπατε τίποτα για τον προϋπολογισμό της Κομισιόν, όπου η πρότασή της είναι να περικοπεί.
Το Ε/Κ ζητάει να αυξηθεί, να μην κοπεί ούτε ένα ευρώ από τα κονδύλια για τη συνοχή, να δοθούν περισσότερα κονδύλια για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης για τη νεολαία».
Ενώ απηύθυνε συγκεκριμένα ερωτήματα στην υποψήφια για την Κομισιόν για «τον σεβασμό του κράτους δικαίου και των βασικών, θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων», και την «αντιμετώπιση της γιγαντιαίας φοροδιαφυγής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης