Τελευταία Νέα
Διεθνή

SPD σε Ευρωπαίους Σοσιαλιστές: Ανεπαρκής η Ursula von der Leyen για την Κομισιόν

SPD σε Ευρωπαίους Σοσιαλιστές: Ανεπαρκής η Ursula von der Leyen για την Κομισιόν
Στις 16 Ιουλίου η ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την υποψηφιότητα της Ursula von der Leyen
Ανεπαρκή και ακατάλληλη για την προεδρία της Κομισιόν χαρακτηρίζει το γερμανικό SPD την υποψήφια Ursula von der Leyen, σε επιστολή προς την πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εν όψει της ψηφοφορίας της 16ης Ιουλίου 2019. 
Όπως σημειώνει το Reuters, η υποψηφιότητα της Von der Leyen έχει προκαλέσει την οργή των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών, οι οποίοι συμμετέχουν στον Μεγάλο Συνασπισμό της Γερμανίας.
Επίσης νιώθουν εξαπατημένοι επειδή οι ηγέτες αγνόησαν τους επικεφαλής υποψηφίους (spitzenkandidat).
Η καγκελάριος Merkel δήλωσε ότι η κατάσταση στον Μεγάλο Συνασπισμό δεν είναι εύκολη.
Υπενθυμίζεται ότι η καγκελάριος της Γερμανίας ήταν η μόνη ηγέτης της ΕΕ η οποία απήχε από την ψηφοφορία, λόγω της διαφωνίας του SPD.
Η Ursula von der Leyen αναζητά τη στήριξη των Ευρωπαίων ευρωβουλευτών, προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα είναι η επόμενη πρόεδρος της Κομισιόν.
Ωστόσο οι 154 ευρωβουλευτές των σοσιαλιστών δεν αρκούν για να μπλοκάρουν τον διορισμό της.
Η επιστολή του SPD στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές , η οποία απαξιώνει την απερχόμενη υπουργό Άμυνας, αναμένεται να προκαλέσει νέους τριγμούς στον Μεγάλο Συνασπιμό της Γερμανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php:74) in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 755