Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εθνική Πανγαία: Δίκαιο και εύλογο το προσφερόμενο τίμημα της Invel

Εθνική Πανγαία: Δίκαιο και εύλογο το προσφερόμενο τίμημα της Invel
Δίκαιο και εύλογο χαρακτηρίζει το Δ.Σ. της Εθνικής Πανγαία το προσφερόμενο τίμημα της υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης της Invel Real Estate
«Δίκαιο και εύλογο» χαρακτηρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Πανγαία το προσφερόμενο τίμημα της υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης της εταιρείας Invel Real Estate (Netherlands) II B.V.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην Αιτιολογημένη Γνώμη του Δ.Σ., που δημοσιεύθηκε σήμερα (12/7/2019), το Προσφερόμενο Τίμημα ισούται με το μέγιστο των παρακάτω τιμών:
α) της μέσης σταθμισμένης χρηματιστηριακής τιμής (ΜΣΧΤ) των Μετοχών κατά τους έξι (6) μήνες που προηγήθηκαν της 23.05.2019, ημερομηνία κατά την οποία ο Προτείνων κατέστη υπόχρεος να υποβάλει Δημόσια Πρόταση, η οποία ανέρχεται σε 4,88 ευρώ,
β) της ανώτατης τιμή στην οποία ο Προτείνων ή/ και οποιοδήποτε Πρόσωπο που Ενεργεί Συντονισμένα με τον Προτείνοντα απέκτησε Μετοχές κατά τους δώδεκα (12) μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας κατά την οποία ο Προτείνων κατέστη υπόχρεος να υποβάλλει τη Δημόσια Πρόταση, ήτοι την 23η Μαΐου 2019, η οποία ισούται με την τιμή των €4,684 που κατέβαλαν τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα για την αγορά των 83.438.113 Μετοχών
γ) της τιμής που προσδιορίστηκε στην Έκθεση Αποτίμησης του Αποτιμητή, δεδομένου ότι συνέτρεξε η προϋπόθεση της παραγράφου 6(β), εδάφια α και β του άρθρου 9 του Νόμου, η οποία ανέρχεται σε 4,80 ευρώ ανά Μετοχή.
Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας διατυπώνει την άποψή του ως ακολούθως:
Α. Η επιχειρηματική στρατηγική του Προτείνοντα βασίζεται στον υφιστάμενο επιχειρηματικό σχεδιασμό της Εταιρείας.
Β. Η Δημόσια Πρόταση δεν αναμένεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στις εργασιακές σχέσεις ή στον αριθμό των εργαζομένων στην Εταιρεία, στο βαθμό που δεν θα επέλθουν σημαντικές μεταβολές στις υφιστάμενες συνθήκες της αγοράς.
Γ. Το Προσφερόμενο Τίμημα του 4,88 ευρώ ανά Μετοχή πληροί τις προϋποθέσεις του Νόμου και βρίσκεται εντός των ορίων του Εύρους Αξίας ανά Μετοχή που αναφέρεται στην Έκθεση του Χρηματοοικονομικού Συμβούλου.
Δ. Η Δημόσια Πρόταση παρέχει στους Μετόχους της Εταιρείας τη δυνατότητα αποεπένδυσης με τίμημα που πληροί τις προϋποθέσεις του Νόμου.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης