Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ δεν έχει χρήματα ούτε για κολώνες - Είναι σε άσχημη κατάσταση

Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ δεν έχει χρήματα ούτε για κολώνες - Είναι σε άσχημη κατάσταση
"H ΔΕΗ δεν έχει χρήματα ούτε για να αγοράσει κολώνες", ανέφερε ο Κ. Χατζηδάκης
Για τη ΔΕΗ και την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται έκανε λόγο ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αν πέσει η ΔΕΗ, η μεγαλύτερη ελληνική επιχείρηση των Βαλκανίων, θα πέσει η χώρα».
Ο κ. Χατζηδάκης προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ  ότι η «ΔΕΗ δεν έχει χρήματα ούτε για να αγοράσει κολώνες, είναι σε άσχημη κατάσταση δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί, κανείς δεν είναι τρελός να την πάρει».
Ο υπουργός, όπως μεταδίδει το skai.gr,  σημείωσε ότι η ΔΕΗ είχε 90 εκατ. ευρώ κέρδη το 2014 και τώρα έχει 900 εκατ. ευρώ ζημιές το χρόνο και διερωτήθηκε  «ποιος θα πάρει τις ζημιές με το "καλημέρα" ;».
Ακόνη, υπογράμμισε ότι «παλεύουμε να μη μείνει η χώρα στο σκοτάδι, ήδη έχουν γίνει τοπικά μπλακ άουτ όπως στην Αθήνα και στο Λασίθι», συμπληρώνοντας ότι «το σύστημα ηλεκτρικής ενεργείας είναι σε οριακή κατάσταση».
Ανέφερε ότι την Πέμπτη το πρωί έπαιρνε ο ίδιος τους μεγάλους παίκτες της αγοράς ηλεκτρικής ενεργείας και ζητούσε γεννήτριες, «δεν υπήρχαν, έχουν πάει σχεδόν όλες σε Κρήτη, Ρόδο Σαντορίνη για να κρατηθούν (η ηλεκτροδότηση) τα νησιά, δεν έχουν γίνει τόσα χρόνια οι συνδέσεις των νησιών με υπόγεια καλώδια ιδίως της Κρήτης».
Σημείωσε ότι «οι στύλοι του ΔΕΔΔΗΕ, οι κολώνες, δεν είναι σε μεγάλη επάρκεια διότι η ΔΕΗ δεν έχει λεφτά για να δώσει στη θυγατρική της το ΔΕΔΔΗΕ να αγοράσει κολώνες εκεί είμαστε».
Ωστόσο, ο κ. Χατζηδάκης  ξεκαθάρισε ότι «δε θέλουμε να αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ» και ανέφερε πως «μου ειπώθηκε ότι η ΔΕΗ είναι παγιδευμένη δεν μπορεί να ανεβάσει τα τιμολόγια γιατί θα χάσει πελάτες δεν είναι πια μόνη της – μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, δεν θα ήθελαν πολλοί πολιτικοί να είναι στη θέση μου».
Τέλος, έκανε λόγο για άστοχες επιλογές που έγιναν από την προηγούμενη κυβέρνηση, με κύρια αυτή το καλοκαίρι του 2015 που η τότε κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα να πάει η ΔΕΗ από το 90% στο 50% της αγοράς σε πέντε χρόνια έναντι μηδενικού οικονομικού ανταλλάγματος.
«Ο ορκωτός ελεγκτής Ernst & Young είπε ότι η ΔΕΗ είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, δεν το είπα εγώ», πρόσθεσε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης