Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΒofA: Ποιοι δείκτες «υπονοούν» ότι η Wall Street είναι υπερτιμημένη

ΒofA: Ποιοι δείκτες «υπονοούν» ότι η Wall Street είναι υπερτιμημένη
Τι δείχνουν 20 δείκτες που παρουσιάζει η Bank of America για την πορεία της αμερικανικής αγοράς
Μεταξύ αυτών που θεωρούν ότι η Wall Street είναι υπερτιμημένη συγκαταλέγεται και η Bank of America και μάλιστα σε μία περίοδο που ο δείκτης – βαρόμετρο S&P 500 έχει ξεπεράσει το ψυχολογικό επίπεδο αντίστασης των 3.000 μονάδων.
Οι αναλυτές της Bank of America δεν φαίνονται και τόσο πρόθυμοι να προχωρήσουν σε αναβάθμιση της τιμής – στόχου για τον συγκεκριμένο δείκτη και μάλιστα υποστηρίζουν ότι η εκτίμηση ότι το P/E του θα φθάσει στο 16,7 δηλαδή θα αυξηθεί κατά 6% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα είναι υπερβολική.
Ένας από τους παράγοντες που τους καθιστά απαισιόδοξους είναι οι αυξανόμενες προειδοποιήσεις εκ μέρους των εισηγμένων εταιρειών για όχι και τόσο θετικά οικονομικά μεγέθη β’ τριμήνου 2019.

Η Bank of America, πάντως, αφήνει τους ίδιους τους επενδυτές να αποφασίσουν εάν τελικά είναι η Wall Street υπερτιμημένη ή όχι παραθέτοντας 20 «μέτρα» (metrics).
Εάν προσέξει κάποιος την ανάλυσή τους θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η αμερικανική αγορά είναι υπερτιμημένη βάσει των 17 από τους 20 δείκτες που παρουσιάζει ο χρηματοπιστωτικός όμιλος.

Εάν τελικά οι εκτιμήσεις των υπόλοιπων αναλυτών για τα κέρδη ανά μετοχή δεν επαληθευθούν έστω και κατά το ελάχιστο, τότε αυτό που περιμένει την αμερικανική αγορά δεν είναι τίποτε άλλο παρά σημαντική υποχώρηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης