Τελευταία Νέα
Speculator

Α. Χωμενίδης (CEO Λάμψα): Αν βρούμε ευκαιρία θα την αξιοποιήσουμε

tags :
Α. Χωμενίδης (CEO Λάμψα): Αν βρούμε ευκαιρία θα  την αξιοποιήσουμε
Τον  Απρίλιο 2020  θα διαθέτει ένα ακόμη ξενοδοχείο στο  Σύνταγμα.
Ένα ακόμη ξενοδοχείο και συγκεκριμένα το πρώην King Palace θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιο της , η διοίκηση της Λάμψα Α.Ε από τον Απρίλιο του 2020 διευρύνοντας την παρουσία του στο κέντρο της πρωτεύουσας, το οποίο να σημειωθεί βρίσκεται στη συμβολή   των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου, μία ανάσα από την πλατεία Συντάγματος.
Στον όμιλο Λάμψα ανήκουν σήμερα το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια και το King George.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Λάμψα Α.Ε κ. Αναστάσιος  Χωμένιδης μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων διατύπωσε την αισιοδοξία του για την προσέλκυση τουριστών  στην Αθήνα επισημαίνοντας ότι το κέντρο γέμισε με ξενοδοχεία.
Ο ίδιος δικαιολόγησε την επενδυτική δραστηριότητα στον τουριστικό  κλάδο καθώς ο αριθμός των τουριστών που επιλέγουν να επισκεφθούν την Αθήνα και τα ιστορικά της μνημεία έχει εκτιναχθεί στα 4 εκατομμύρια από 1,5 εκατομμύρια που ήταν  μέχρι πρότινος  Πρόσθεσε ακόμη  ότι  ενισχύθηκε η διανυκτέρευση των τουριστών και ανήλθε σε 2 από μία 1,5 που ήταν μέχρι  πρόσφατα.
Ο κ.  Χωμενίδης τόνισε ότι οι τιμές των δωματίων της Λάμψα κινήθηκαν ανοδικά το 2019 σε σχέση με το 2018 επιβεβαιώνοντας την αυξημένη ζήτηση.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Λάμψα δήλωσε ότι αναζητούνται επενδυτικές ευκαιρίες στο κέντρο της πόλης αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν  εντοπίσει κάτι που να ταιριάζει στο προφίλ των ξενοδοχείων τα οποία χαρακτήρισε πολυτελή. 
Στα άμεσα σχέδια του ομίλου δεν εντάσσεται κάποια εξαγορά  στο εξωτερικό καθώς  η διοίκηση βρίσκεται σε μια προσπάθεια εξισορρόπησης των επιδόσεων των δύο μονάδων στο Βελιγράδι, διότι το τελευταίο διάστημα  στη σερβική αγορά επικρατεί έντονος ανταγωνισμός με την είσοδο πολλών παικτών, καθώς και την άνοδο του AirBnB.
Ο κ. Χωμενίδης ήταν κατηγορηματικός και διέψευσε τα όσα  γράφονται  στον Τύπο  για  έξοδο της  εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών , μετά από  ερώτηση που έθεσε μικρομέτοχος της εταιρείας, διευκρινίζοντας ότι δεν  κατανοεί πως βγήκαν  αυτά   τα σενάρια  αφού κανένας μέτοχος  δεν διαθέτει  ανάλογο ποσοστό για  να κινήσει  τις διαδικασίες. 
Για την χρήση  του 2018  θα διανεμηθεί  μέρισμα  20 λεπτών  του ευρώ  και η  αποκοπή του μερίσματος θα  γίνει στις 29 Ιουλίου 2019.
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης