Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Θετικά μηνύματα από την έκδοση του ομολόγου – Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές

tags :
ΧΑ: Θετικά μηνύματα από την έκδοση του ομολόγου – Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές
Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις εκτιμάται από τους αναλυτές ότι θα συνεχιστούν – Τα βλέμματα στην Τιτάν
Η επιτυχής έκδοση επταετούς ομολόγου από την Ελλάδα με χαμηλό επιτόκιο δημιουργεί προσδοκίες για συνέχιση της ανοδικής κίνησης σήμερα στο ΧΑ, αλλά από την άλλη τα βλέμματα των επενδυτών θα είναι στραμμένα και στις αγορές του εξωτερικού όπου η τάση είναι πτωτική.
Ο χαμηλός όγκος συναλλαγών ίσως μειώσει τη μεταβλητότητα και να οδηγήσει σε συσσώρευση σημειώνουν αναλυτές, ενώ οι επιλεκτικές τοποθετήσεις αναμένεται να συνεχιστούν.
Σήμερα (17/7) λήγει και η δημόσια πρόταση προς του μετόχους της Τιτάν και θα γίνει γνωστό αν τελικά θα μεταφερθεί η έδρα στο εξωτερικό και με ποιο τρόπο θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας.

Eurobank
Για σήμερα η αγορά θα κινηθεί χαμηλότερα λόγω της αρνητικής ψυχολογίας που επικρατεί στο εξωτερικό καθώς τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου κ.Τραμπ είναι πιθανό να δημιουργήσουν εκνευρισμό στους επενδυτές.

Euroxx
Το ΧΑ θα συνεχίσει υψηλότερα υποστηριζόμενο από την επιτυχή έκδοση επταετούς ομολόγου.

Beta
Στη σημερινή ατζέντα, η Ελληνική Βουλή συνέρχεται σήμερα για πρώτη φορά μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, με τους βουλευτές να ορκίζονται, ο βασικός μέτοχος της Eurobank, Prem Watsa επισκέπτεται την Αθήνα και θα συναντηθεί με τη διοίκηση της τράπεζας αλλά και με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης και λήγει η δημόσια πρόταση για την Τιτάν.
Οι σχετικά χαμηλοί όγκοι συναλλαγών ίσως μειώσουν τη μεταβλητότητα και οδηγήσουν σε συσσώρευση με επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης