Τελευταία Νέα
Διεθνή

FaceApp: Οι ειδικοί προειδοποιούν τους χρήστες για «κενά ασφαλείας»

tags :
FaceApp: Οι ειδικοί προειδοποιούν τους χρήστες για «κενά ασφαλείας»
Η δημοφιλής εφαρμογή του Facebook είναι όντως επικίνδυνη;
Μία νέα εφαρμογή του Facebook υπό την ονομασία FaceApp έχει δημιουργήσει πραγματική τρέλα μεταξύ των χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης και στην Ελλάδα, αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν για «ρωγμές» στην ασφάλεια της εφαρμογής.
Πρόκειται για μία εφαρμογή στην οποία ο χρήστης μπορεί να αλλάξει τα φίλτρα στη φωτογραφία του και να δει πως θα μοιάζει μετά από λίγα ή πολλά χρόνια.
Η εν λόγω εφαρμογή έχει δημιουργηθεί από μία ομάδα Ρώσων προγραμματιστών το 2017 ενώ ο χρήστης μπορεί να την «κατεβάσει» δωρεάν στο κινητό του τηλέφωνο.
Αλλά οι ειδικοί ανησυχούν για μια αμφισβητήσιμη ρήτρα στην εφαρμογή, χάρη στην οποία μπορεί να έχει πρόσβαση να αποθηκεύει και να χρησιμοποιεί της εικόνες σας, χωρίς την άδειά σας.
Οι όροι και οι προϋποθέσεις της εφαρμογής προσφέρουν ουσιαστικά στο FaceApp πρόσβαση στην χρήση, την τροποποίηση, προσαρμογή και δημοσίευση των εικόνων σας με αντάλλαγμα για την υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης.
Ουσιαστικά, επιτρέπεται η απεριόριστη χρήση των φωτογραφιών
Το FaceApp  επιτρέπεται να χρησιμοποιεί το όνομά σας, το όνομα χρήστη σας ή οποιαδήποτε άλλη παρεμφερή μορφή σε οποιαδήποτε μορφή μέσων χωρίς την έγκρισή σας και χωρίς να έχετε την δυνατότητα να το παραβιάσετε ή να διαμαρτυρηθείτε γι’ αυτό. Επίσης, δεν θα σας αποζημιώσει για το υλικό αυτό και θα διατηρήσει την εικόνα πολύ μετά την διαγραφή της εφαρμογής.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης