Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Μειώθηκαν κατά 36% οι αγορές ακινήτων στις ΗΠΑ λόγω του φαινομένου Trump

CNBC: Μειώθηκαν κατά 36% οι αγορές ακινήτων στις ΗΠΑ λόγω του φαινομένου Trump
Πως το φαινόμενο Trump επηρεάζει τις αγορές ακινήτων στις ΗΠΑ από Κινέζους
Οι αγορές κατοικιών στις ΗΠΑ από αλλοδαπούς σημειώνουν πτώση κατά 36% καθώς οι κινέζοι που είναι κατεξοχήν αγοραστές αποσύρονται μεταξύ άλλων και λόγω της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Οι συνθήκες που επικρατούν στην στεγαστική αγορά των ΗΠΑ, καθώς και οι αυστηρότεροι έλεγχοι από την κινεζική κυβέρνηση, προκάλεσαν σημαντική πτώση της ζήτησης για κατοικίες στις ΗΠΑ.
Ο αριθμός των ακινήτων που αγοράστηκαν από αλλοδαπούς από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Μάρτιο του 2019 μειώθηκε κατά 36% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Κτηματομεσιτών.
Η μείωση οφείλεται στη συρρίκνωση του αριθμού αγοραστών.
Οι ξένοι αγόρασαν 183.100 ακίνητα συνολικής αξίας περίπου 77,9 δισ. δολαρίων στο διάστημα Απριλίου 2018 με Μάρτιο 2019 έναντι 266.800 αγορών αξίας 121 δισ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του κτηματομεσητικού οργανισμού Juwai.com, αυτό που συμβαίνει ονομάζεται "φαινόμενο Trump" που οφείλεται σε έναν συνδυασμό αντι-κινεζικών πολιτικών ρητορικών, καταστολής των διαδικασιών visa και φυσικά στην πολιτική δασμών.
Παράλληλα τόνισε ότι το φαινόμενο Trump υποτιμά ορισμένες από τις βασικές κινητήριες δυνάμεις της αγοράς όπως την ζήτηση από Κινέζους για ακίνητα των Η.Π.Α. συμπεριλαμβανομένης της αγοράς κατοικιών για φοιτητές που σπουδάζουν στις ΗΠΑ, ενώ επισήμανε τη φήμη της χώρας ως ασφαλή επένδυση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης