Βαρβιτσιώτης: Κληρονομιά που παίρνουμε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η Συμφωνία των Πρεσπών

Βαρβιτσιώτης: Κληρονομιά που παίρνουμε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  η Συμφωνία των Πρεσπών
«Δεν συνυπογράφουμε την Συμφωνία, την κληρονομήσαμε", τόνισε ο Μ. Βαρβιτσιώτης
Eπίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Μ. Βαρβιτσιώτης, στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
«Tα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου πήραν μαζί τους και την μονταζιέρα παραποίησης δηλώσεων», είπε χαρακτηριστικά  και σημείωσε ότι πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης ΝΔ είναι να βελτιώσει μια «κακή συμφωνία».
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αφού ανέφερε πως «είναι μία κακή συμφωνία και αυτή τη συμφωνία η Νέα Δημοκρατία την πολέμησε και έκανε οτιδήποτε ήταν δυνατόν για να μην υπογραφεί και να μην κυρωθεί», πρόσθεσε ότι «αυτή η Συμφωνία είναι μία κληρονομιά την οποία παίρνει αυτή η κυβέρνηση μαζί με όλες τις άλλες προβληματικές κληρονομιές που παίρνει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».
Κάνοντας αναφορά στα περιθώρια βελτίωσης των διατάξεων της Συμφωνίας, είπε πως είναι «δύο τα πεδία στα οποία μπορούμε να δουλέψουμε το πεδίο της οικονομίας, δηλαδή οι επιχειρήσεις, τα προϊόντα που πρέπει να τα ενισχύσουμε και να δώσουμε την ώθηση που χρειάζονται.
Και φυσικά να κατοχυρώσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο την αυθεντικότητα τους. Δεύτερο πεδίο τα θέματα του αλυτρωτισμού. Θα είμαστε σε διαρκή διαδικασία παρακολούθησης και εξέλιξης των προβλέψεων της συμφωνίας αλλά πολύ περισσότερο όταν ανοίξει η ευρωπαϊκή πορεία του βόρειου γείτονα μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση τότε σε κάθε στάδιο θα είμαστε εκεί να παρακολουθούμε.
Εμείς θέλουμε να προχωρήσουν τα δυτικά Βαλκάνια προς την Ευρώπη αλλά χωρίς εκπτώσεις ούτε σε θέματα αλυτρωτισμού ούτε σε θέματα που έχουν να κάνουν με το κράτος δικαίου»
Ο ίδιος  κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην προτρέχει λέγοντας ότι «δεν συνυπογράφουμε την Συμφωνία, την κληρονομήσαμε, θα προσπαθήσουμε μέσα στο στενό πλαίσιο που αυτή περιγράφει να βελτιώσουμε την πραγματικότητα την οποία δημιουργεί.
 Κι αυτό θα το κάνουμε με συνέπεια, με εργατικότητα με διεθνείς συμμαχίες και χωρίς να διακινδυνεύσουμε την θέση της χώρας, γιατί οποιαδήποτε άλλη πολιτική θα σήμαινε ότι θα έχουμε απολέσει το βασικό μας όπλο που ήταν το βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και από την άλλη θα είχαμε χάσει την ενδιάμεση συμφωνία η οποία προέβλεπε τον τρόπο με τον οποίο αυτό το κράτος εκπροσωπείτε στους διεθνείς οργανισμούς».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS