Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: «Πολύ παραπλανημένη» η Fed - Πιο δαπανηρή η αναμονή για μείωση επιτοκίων

Trump: «Πολύ παραπλανημένη» η Fed - Πιο δαπανηρή η αναμονή για μείωση επιτοκίων
Νέα κριτική στη Fed εξαπέλυσε ο Donald Trump, χαρακτηρίζοντάς την «πολύ παραπλανημένη»
Νέα κριτική στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) εξαπέλυσε σήμερα (22/7/2019) ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, χαρακτηρίζοντάς την «πολύ παραπλανημένη».
Με μια σειρά από tweets, ο Trump συνδυάζει τις επικρίσεις του για τη «λανθασμένη» πολιτική της κεντρικής τράπεζας με τις κατηγορίες ότι άλλες χώρες χειραγωγούν τα νομίσματά τους.
Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε, επίσης, ότι θα ήταν «πολύ πιο δαπανηρό» για τη Fed να περιμένει κι άλλο για να μειώσει τα επιτόκια.
«Με σχεδόν καθόλου πληθωρισμό, η χώρα μας αναγκάζεται χωρίς λόγο να πληρώσει ένα ΠΟΛΥ υψηλότερο επιτόκιο από άλλες χώρες μόνο εξαιτίας μιας πολύ παραπλανημένης Ομοσπονδιακής Τράπεζας.
Επιπλέον, η ποσοτική σύσφιξη συνεχίζεται, καθιστώντας πιο δύσκολο για τη χώρα μας να ανταγωνιστεί», ανέφερε με ανάρτησή του ο Trump.
«Όσο καλά και εάν τα έχουμε πάει, θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει πολύ καλύτερα.
Το κόστος επιτοκίων θα έπρεπε να ήταν πολύ χαμηλότερο, και το ΑΕΠ και η συσσώρευση πλούτου της χώρας μας πολύ υψηλότερα.
Μεγάλο χάσιμο χρόνου και χρήματος.
Επίσης, πολύ άδικο άλλες χώρες να χειραγωγούν τα νομίσματά τους και να αντλούν χρήματα!», συνέχισε με άλλη του ανάρτηση ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Είναι πολύ πιο δαπανηρό για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να μειώσει βαθύτερα τα επιτόκια όταν η οικονομία συρρικνωθεί πραγματικά, στο μέλλον!
Πολύ φθηνό, στην πραγματικότητα παραγωγικό, να κινηθεί τώρα.
Η Fed αύξησε τα επιτόκια και προέβη σε σύσφιξη πάρα πολύ και πολύ γρήγορα.
Με άλλα λόγια, το έχασαν (Πολύ!).
Μην το χάσετε ξανά!», κατέληξε ο Trump.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης