Τελευταία Νέα
Speculator

Οι πρώτοι αμερικανοί επενδυτές στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Χ. Σταικούρα

Οι πρώτοι αμερικανοί επενδυτές στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Χ. Σταικούρα
Διαχειρίζονται 7 δισ. δολάρια τα funds που είδαν τον έλληνα υπουργό οικονομικών
Συνάντηση με ομάδα αμερικανών επενδυτών είχε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο γραφείο του.
Η πενταμελής ομάδα  επενδυτών  παρέμεινε στο γραφείο του για περισσότερα από 20 λεπτά της ώρας. 
Στην ατζέντα  της συζήτησης ήταν οι  θέσεις της κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων  αλλά  και η στρατηγική της  κυβέρνησης  για την ταχεία ανάπτυξη της ελληνικής  οικονομίας.
Οι  Αμερικανοί επενδυτές ήταν διαβασμένοι και προετοιμασμένοι  με τον υπουργό Οικονομικών  αναζητώντας επί της ουσίας διόδους  για επενδύσεις.
Ανάμεσα στα θέματα  που τέθηκαν ήταν το εγχώριο τραπεζικό σύστημα καθώς  είναι από τους βασικούς τομείς που θέλουν  να επενδύσουν. 
Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα  τους είναι ο ξενοδοχειακός κλάδος αλλά και εισηγμένες  εταιρείες οι οποίες μετά τη μείωση των φορολογικών  συντελεστών επί των κερδών εκτιμάται ότι θα εμφανίσουν καλύτερες επιδόσεις στο Χρηματιστήριο  Αθηνών. 
Η πενταμελής ομάδα των αμερικανών επενδυτών διαχειρίζεται περισσότερα  από 7 δισ. δολάρια  ΗΠΑ και προτίθεται να αξιοποιήσει  το  επενδυτικό κλίμα  που θα διαμορφώσει  η κυβέρνηση περιορίζοντας αρχικά τη γραφειοκρατία  με σκοπό την προσέλκυση  επενδύσεων.
Οι επενδυτές  δεν απέκλεισαν και την αγορά  των κρατικών  ομολόγων  που παρουσιάζει ενδιαφέρον παρότι η χώρα ακόμη δεν έχει πιάσει την επενδυτική  βαθμίδα από Οίκους αξιολόγησης.
Το γραφείο του υπουργού Οικονομικών  είναι ανοικτό για τους επενδυτές  που θέλουν  να τον συναντήσουν  και σύμφωνα  με πληροφορίες  αναμένεται να  δεχθεί και άλλους  εκπροσώπους Fund που βλέπουν με «καλό»  μάτι την κυβερνητική αλλαγή.
Αξίζει να  αναφερθεί  ότι κανένας  επενδυτής  δεν  προτίθεται να φέρει λεφτά  στη χώρα αν προηγουμένς δεν κάνει συναντήσεις με τους οικονομικούς  της κυβέρνησης.

Νίκος Θεοδωρόπουλος  
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης