Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει από τα χαμηλά 2 μηνών το ευρώ μετά τις δηλώσεις Draghi - Στο +0,3% και το 1,117 δολ.

Ανακάμπτει από τα χαμηλά 2 μηνών το ευρώ μετά τις δηλώσεις Draghi - Στο +0,3% και το 1,117 δολ.
Ανακάμπτει από τα χαμηλά 2 μηνών το ευρώ μετά τις δηλώσεις του Mario Draghi
(upd) Ανακάμπτει από τα χαμηλά 2 μηνών το ευρώ μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi, ο οποίος μετρίασε τις προσδοκίες για μια επικείμενη «επιθετική» νομισματική χαλάρωση.
Το ευρώ σημείωνε νωρίτερα σήμερα απώλειες, καθώς η ΕΚΤ διατήρησε μεν αμετάβλητα τα επιτόκια, άλλαξε, ωστόσο, το μελλοντικό της guidance και άνοιξε τον δρόμο σε μια μελλοντική νομισματική χαλάρωση, ως «απάντηση» στα αδύναμα οικονομικά στοιχεία.
Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει τώρα ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα σημερινά ή χαμηλότερα επίπεδα τουλάχιστον μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2020, ενώ η προηγούμενη αναφορά έκανε λόγο για επιτόκια στα ίδια επίπεδα, χωρίς να υπάρχει αναφορά για χαμηλότερα.
Ωστόσο, οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Mario Draghi, ήρθαν να αλλάξουν άρδην το κλίμα.
Ο κεντρικός τραπεζίτης έσπευσε να περιορίσει τις αυξημένες προσδοκίες που δημιουργήθηκαν στις αγορές αμέσως μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ και εμφανίστηκε ιδιαίτερα προσεκτικός στις δηλώσεις του, τονίζοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία του πληθωρισμού.
Εξάλλου, ο Draghi δήλωσε επιπλέον ότι δεν υπάρχει σημαντικός κίνδυνος ύφεσης για την οικονομία της Ευρωζώνης, κάτι που οι επενδυτές εξέλαβαν ως μήνυμα ότι η οποιαδήποτε «χαλάρωση» στην πολιτική δεν θα είναι τόσο μεγάλη όσο αναμενόταν.
Έτσι, περί τις 17:30, το ευρώ ενισχύεται κατά 0,3% έναντι του δολαρίου, στο 1,117 δολ., ενώ πριν τις δηλώσεις του Draghi βρισκόταν στο 1,1126 δολ. -το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Μαΐου του 2019.


Επιπλέον, το ευρώ ανακάμπτει σε σχέση και με τα υπόλοιπα νομίσματα, καταγράφοντας κέρδη 0,5% έναντι του γιεν, στα 121 γιεν, και σημειώνοντας άνοδο 0,2% σε σχέση με την στερλίνα, στις 89,4 πένες.
Μέχρι στιγμής, το ευρώ έχει υποχωρήσει κατά 2% για τον Ιούλιο, με τον γενικό διευθυντή της SBI Securities, Tsutomu Soma, να εκτιμά ότι «θα υπάρξουν περισσότερες καθοδικές πιέσεις για το ευρώ, επειδή δεν υπάρχουν καλά σημάδια από την Ευρώπη αυτή τη στιγμή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης