Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Πέντε επενδυτικές προτάσεις για το β’ εξάμηνο 2019 – Που υπάρχουν ευκαιρίες

Morgan Stanley: Πέντε επενδυτικές προτάσεις για το β’ εξάμηνο 2019 – Που υπάρχουν ευκαιρίες
Κορυφαία επιλογή των αναλυτών της Morgan Stanley η ιαπωνική αγορά
Πέντε προτάσεις προς τους επενδυτές προκειμένου το β’ εξάμηνο του 2019 να έχουν καλές αποδόσεις καταθέτει σε έκθεσή της η Morgan Stanley.
Όπως τονίζει το τρέχον οικονομικό περιβάλλον είναι γεμάτο προκλήσεις, καθώς ο S&P 500 διαπραγματεύεται με P/E 17, οι δείκτες μεταποίησης είναι «παγωμένοι», οι κυκλικές μετοχές και αυτές μικρής κεφαλαιοποίησης ακολουθούν πορεία χειρότερη από τον μέσο όρο των αγορών, αλλά την ίδια στιγμή οι διεθνείς αγορές συνεχίσουν –αν και με κάποια διαλείμματα- να ακολουθούν ανοδική πορεία.
Ξεκαθαρίζουν ότι το β’ εξάμηνο θα είναι εντελώς διαφορετικό από το πρώτο, ενώ η κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ, Κίνας αλλά και ΕΕ δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το διεθνές οικονομικό περιβάλλον.

1. Ακριβές οι αμερικανικές μετοχές

Σύμφωνα με τον κορυφαίο αναλυτή της Morgan Stanley, Mike Wilson, οι αποτιμήσεις των αμερικανικών μετοχών είναι ιδιαίτερα υψηλές, αλλά σε περίπτωση που οι επενδυτές επιθυμούν να τοποθετηθούν σε αυτές το καλύτερο είναι να επιλέξουν μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Οι αναλυτές της Morgan Stanley θέτουν τιμή-στόχο τις 2.750 μονάδες για τον S&P 500, ενώ εκτιμούν ότι τα κέρδη ανά μετοχή για τον δείκτη θα είναι μηδενικά για το σύνολο του 2019.
Παράλληλα τοποθετούν «equal weight» σε  μετοχές Ευρώπης και αναδυόμενων αγορών.
Image
2. Ιαπωνία: Μία επενδυτική ευκαιρία

Αν και οι επενδυτές έχουν συνδέσει την Ιαπωνία με χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης, οι αποτιμήσεις των ιαπωνικών μετοχών βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο αρκετών ετών.
Ο Jonathan Garner, επικεφαλής επενδύσεων στις αναδυόμενες αγορές του αμερικανικού ομίλου, εκτιμά ότι «η ιαπωνική αγορά είναι εξαιρετικά φθηνή», ενώ προβλέπει ότι ο δείκτης Topix μπορεί να ενισχυθεί έως και 15% ακόμη και εάν υπάρξει ανάκαμψη της ισοτιμίας του γεν.
Image
3. Το δολάριο χάνει την αίγλη του

Το αμερικανικό νόμισμα αποτελεί εδώ και χρόνια ένα επενδυτικό καταφύγιο, με τα συναλλαγματικά αποθέματα των ΗΠΑ να έχουν φθάσει στα 37 τρισ. δολάρια.
Όμως οι αναλυτές της Morgan Stanley εκτιμούν ότι το δολάριο θα υποχωρήσει και μάλιστα κατά 4,4% έως τα μέσα του 2020.
Επιλέγουν ως καλύτερη επένδυση την κορώνα Νορβηγίας αλλά και τη ρουπία Ινδονησίας.

5. Δύσκολη η αγορά ομολόγων

Στα τέλη του 2018 οι αναλυτές της Morgan Stanley είχαν εκτιμήσει ότι θα υπάρξει ανάκαμψη στις αγορές ομολόγων, κυρίως κρατικών.
Αυτό συνέβη αν και έχει υπάρξει χαλάρωση της ανοδικής τάσης.
Εκτιμούν ότι η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου θα διαμορφωθεί στο 2,2% έως τα μέσα του 2020.

5. Προβληματική η αμερικανική αγορά πιστώσεων

Μία ακόμη αγορά την οποία εξετάζουν οι αναλυτές του αμερικανικού χρηματοοικονομικού ομίλου είναι αυτή των πιστώσεων αλλά και των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ.
Αναφορικά με την αμερικανική αγορά πιστώσεων εκτιμούν ότι θα διολισθήσει σε bear market έως το τέλος του 2019.
Πιθανές ευκαιρίες μπορεί να υπάρξουν στην αγορά τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ αλλά και σε αυτήν την περίπτωση οι επενδυτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στις επιλογές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης