Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης: Αναγκαίος ένας πιο συγκροτημένος και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για τον ελληνικό τουρισμό

Θεοχάρης: Αναγκαίος ένας πιο συγκροτημένος και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για τον ελληνικό τουρισμό
Στόχος η επέκταση του τουρισμού και στις τέσσερις εποχές του χρόνου
Στην ανάγκη ενός πιο συγκροτημένου και μακροπρόθεσμου σχεδιασμού για τον ελληνικό τουρισμό με στόχο την επέκτασή του και στις τέσσερις εποχές του χρόνου, την ανάδειξη νέων προορισμών που σήμερα είναι τουριστικά αναξιοποίητες και την προσέλκυση αναβαθμισμένων οικονομικά τουριστών, τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, Χ. Θεοχάρης.
Ο υπουργός σε συνέντευξή του στην εκπομπή της ΕΡΤ 1 «Επτά», έκανε λόγο για στρατηγική με ορίζοντα δεκαετίας με κύριο στόχο «να καταστήσουμε την Ελλάδα μια "πράσινη" τουριστικά χώρα».
«Δεν πρέπει να μιλήσουμε για μια αποσπασματική προσπάθεια, αλλά αυτό θα πρέπει να είναι το στίγμα του ελληνικού τουρισμού», είπε χαρακτηριστικά και προανήγγειλε την παροχή κινήτρων σε τουριστικές μονάδες για ενεργειακή αναβάθμιση στα πρότυπα της Κύπρου, αλλά και για την λειτουργική αναβάθμιση, όπως η αύξηση των κοινόχρηστων χώρων (π.χ. τραπεζαρίες).
Ο ίδιος ανέφερε ότι από τις μέχρι τώρα σχετικές επαφές, εμφανίζονται θετικοί οι επιχειρηματίες θετικοί σε αυτή την προοπτική.
Τέλος, κάνοντας αναφορά στους εργαζόμενους του τουρισμού, σημείωσε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ θα παρέχεται η δυνατότητα να λάβουν πιστοποίηση μέσω σεμιναρίων, έτσι ώστε στη συνέχεια να μπορούν να διεκδικήσουν μεγαλύτερους μισθούς, ενώ θα δοθεί στις επιχειρήσεις που θα τους απασχολούν το κίνητρο να παραμένουν για μεγαλύτερο διάστημα ανοιχτές.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης