Χώρα - πρότυπο χαρακτήρισε την Κροατία η νέα πρόεδρος της Κομισιόν

Χώρα - πρότυπο χαρακτήρισε την Κροατία η νέα πρόεδρος της Κομισιόν
Χώρα - πρότυπο χαρακτήρισε την Κροατία η Ursula von der Leyen
«Η Κροατία είναι μία εξαιρετικά επιτυχής ευρωπαϊκή ιστορία», δήλωσε η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, σε δηλώσεις της κατά την άφιξή της, σήμερα, στο Ζάγκρεμπ.
Η Κροατία, το νεότερο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα προεδρεύσει του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο εξάμηνο του 2020 και, όπως τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν, πρόκειται για μια χώρα - πρότυπο για πολλές άλλες χώρες.
Όπως μεταδίδει το κροατικό πρακτορείο ειδήσεων Hina, η Ursula von der Leyen εξέφρασε τον θαυμασμό της για όλα όσα έχει πετύχει η Κροατία και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό της χώρας, Andrej Plenković, για τη στήριξη της εκλογής της στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η Ursula von der Leyen αναφέρθηκε και σε ορισμένα από τα σημεία της πλατφόρμας της, την οποία παρουσίασε πριν από περίπου δύο εβδομάδες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία, το δημογραφικό πρόβλημα και την ψηφιοποίηση.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το δημογραφικό, υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολλές προκλήσεις, εάν προσεγγίσουμε το θέμα με τον σωστό τρόπο, ενώ επισήμανε την ανάγκη στήριξης των γονέων καθώς η μείωση του πληθυσμού είναι ένα πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζουν πολλές χώρες.
H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε:
«Πρέπει να ερευνήσουμε τρόπους στο πώς να προσεγγίσουμε το πρόβλημα και να ωφεληθούμε απ' αυτό, επειδή υπάρχουν δυνατότητες ώστε αυτές οι προκλήσεις να μετουσιωθούν σε ευκαιρίες».
Αναφερόμενη στους πολιτικούς της στόχους, σημείωσε ότι πρέπει να πετύχουμε μια ισορροπία μεταξύ Ανατολής και Δύσης, Βορρά και Νότου, μια ισορροπία μεταξύ μικρότερων και μεγαλύτερων κρατών.
«Αυτό, ωστόσο, είναι εφικτό μόνο μέσω της ενότητας», υπογράμμισε.
«Εάν είμαστε ενωμένοι και δυνατοί, εάν μιλάμε δυνατά με μια ευρωπαϊκή φωνή, μπορούμε να πετύχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Κομισιόν, η οποία θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Κροατίας, Andrej Plenković.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS