Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος (ΣΥΡΙΖΑ): Εξελίσσεται μια πολιτικά βίαιη προσπάθεια κατάληψης του κράτους

Φάμελλος (ΣΥΡΙΖΑ): Εξελίσσεται μια πολιτικά βίαιη προσπάθεια κατάληψης του κράτους
Αδικαιολόγητο να υπάρχει μείωση του ΕΝΦΙΑ για ακίνητη περιουσία άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ είπε ο κ.Φάμελλος
Για μια πολιτικά βίαιη προσπάθεια κατάληψης του κράτους και των δομών του με έντονα χαρακτηριστικά κομματικοποίησης έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλος αναφερόμενος στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
«Υπάρχει μία μεγάλη αντίθεση ανάμεσα σε αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης και στην πραγματικότητα.
Δυστυχώς, αυτό που βλέπω να εξελίσσεται είναι μια πολιτικά βίαιη προσπάθεια κατάληψης του κράτους και των δομών του, με έντονα χαρακτηριστικά κομματικοποίησης, μέσα από μία επικοινωνιακή επικάλυψη αποτελεσματικότητας και αριστείας, που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ. Φάμελλος.
Όσον αφορά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου ο κ.Φάμελλος έκανε λόγο για στροφή της ΝΔ στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ.
«Εμείς καλωσορίσαμε τη στροφή της Νέας Δημοκρατίας στις δικές μας προτάσεις γιατί αυτή η διαβαθμισμένη μείωση του ΕΝΦΙΑ ήταν δική μας πρόταση -η ΝΔ είχε προτείνει προεκλογικά οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ [...]
Δεν κατανοήσαμε δύο μεγάλες αρνήσεις της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή:
Το πρώτο που ζητήσαμε ήταν να υπάρχει απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ στα νησιά κάτω από χίλιους κατοίκους.
Δεν το δέχτηκαν.
Ήταν τραγικό για τη νησιωτικότητα και τον χαρακτήρα της Ελλάδας, αλλά και τους ακρίτες των νησιών μας.
Το δεύτερο είναι η σπουδή τους να υπάρχει μείωση του ΕΝΦΙΑ στα εισοδήματα 1 εκατ. ευρώ, όπου κι αυτό είναι αδικαιολόγητο, δεν θεωρώ ότι εκεί ήταν η κοινωνική προτεραιότητα.
Οι ρυθμίσεις στον ΕΝΦΙΑ προέκυψαν μέσα από ρητή δήλωση του κ. Σταϊκούρα ότι ο προϋπολογισμός βαίνει, εξελίσσεται κανονικά και καλύπτονται οι δημοσιονομικές προβλέψεις, ενώ προεκλογικά μας είχαν "φάει τα αυτιά" ο κ. Στουρνάρας και ο κ.Σταϊκούρας ότι δεν βγαίνει το πρόγραμμα» υπογράμμισε ο κ.Φάμελλος, ο οποίος σχετικά με το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος παρατήρησε ότι «καταργεί την αρχή διαφάνειας, δημιουργεί ένα τεράστιο υπουργείο γύρω από τον πρωθυπουργό με εκατοντάδες μετακλητούς μέχρι και από Σώματα Ασφαλείας, με αδιαφάνεια στον ορισμό διευθυντών και ακόμη και με τροποποίηση του πόθεν έσχες, όπου κάνουν εθελοντική την αποκάλυψη λογαριασμών, κάτι συμβαίνει, κάτι θέλουν να κρύψουν, να διορίσουν δικούς τους και να κρύψουν πράγματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης