Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλεξιάδης (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση είναι αλαζονική στο φορολογικό και δίνει υπερεξουσίες σε λίγους

Αλεξιάδης (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση είναι αλαζονική στο φορολογικό και δίνει υπερεξουσίες σε λίγους
Πρέπει να διευρύνουμε το ΣΥΡΙΖΑ και να τον ενισχύσουμε διατηρώντας τα ιδεολογικά του χαρακτηριστικά
Ως «θετικό» αποτιμά τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης, διερωτώμενος ωστόσο «αν η μείωση φόρων θα σημαίνει χειρότερα νοσοκομεία, σχολεία, κοινωνικές παροχές», ενώ βάζει αρνητικό πρόσημο στις εκπτώσεις στον ΕΝΦIΑ «στους πλούσιους, τους πολύ πλούσιους και τους πάρα πολύ πλούσιους».
Σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι «οι ψηφοφόροι της ΝΔ θα πρέπει να προβληματισθούν γιατί αρνήθηκαν από την κυβέρνηση, την τροπολογία για έκπτωση ΕΝΦIΑ στους ακρίτες των μικρών νησιών, γιατί αρνήθηκαν την έκπτωση ΕΝΦΙΑ, στα ιδρύματα, στα ορφανοτροφεία, στα ΑΜΕΑ».
Επικρίνει συγχρόνως την ΝΔ για την «εκδικητική μανία τους στον Παύλο Πολάκη», για την «αλαζονεία τους στο πρώτο φορολογικό», όπως λέει, όπως και -με αφορμή το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος- «συγκέντρωση υπερεξουσιών σε λίγους, αναξιοκρατία, πλήθος μετακλητών».
Ερωτηθείς, για τα χαρακτηριστικά του νέου ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Β' Πειραιώς και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει την ανάγκη «να αντιστοιχίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, στην κοινωνική - πολιτική του βάση.
Γι' αυτό και -υπογραμμίζει ο Τρύφων Αλεξιάδης- πρέπει να τον διευρύνουμε, να τον ενισχύσουμε, διατηρώντας τα ιδεολογικά του χαρακτηριστικά και αφήνοντας πίσω παθογένειες - προσωπικές ατζέντες - εσωστρέφειες και μηχανισμούς διανομής μικροεξουσιών», με την πρόσθετη διαβεβαίωση, «δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη άλλων κομμάτων στη διεύρυνσή μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης