Τελευταία Νέα
Οικονομία

Επαφές κυβέρνησης με επενδυτές - Συναντήσεις Μητσοτάκη με Sawiris (6/8) και Waleed (8/8)

Επαφές κυβέρνησης με επενδυτές - Συναντήσεις Μητσοτάκη με Sawiris (6/8) και Waleed (8/8)
Στις επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επενδυτές αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας
Κύκλο επαφών με διεθνείς επενδυτές έχει αρχίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί σήμερα (6/8/2019) με τον επενδυτή Naguib Sawiris και δύο μέρες αργότερα, την Πέμπτη (8/8/2019), θα συναντηθεί με τον Σαουδάραβα επενδυτή, Al-Waleed binTalal.
Η κυβέρνηση έχει πολλάκις απευθύνει κάλεσμα στους επενδυτές για επενδύσεις στην Ελλάδα.
Σήμερα (6/8/2019) άλλωστε, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεις, Άδωνις Γεωργιάδης, κάλεσε «κάθε επενδυτή να έρθει τώρα, που λύνουμε τα προβλήματα».
«Δε θα αφήσουμε τίποτα με το οποίο δε θα ασχοληθούμε.
Όσοι θέλουν να κάνουν δουλειές στην Ελλάδα, τώρα είναι η ώρα», απηύθυνε νέο κάλεσμα στους επενδυτές και συμπλήρωσε πως «θα αφήσουμε πίσω την γκρίνια και τη μιζέρια».
Σημειώνεται ότι αύριο στις 18:00, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, ενώ την Παρασκευή, στις 10:00, θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Bruno Le Maire.

Επαφές στο εξωτερικό

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι στις 29 Αυγούστου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Βερολίνο, στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου θα μεταβεί στην Ολλανδία και από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη όπου θα συμμετέχει στις εργασίες της 74ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης

Καθώς αύριο (7/8/2019) συμπληρώνεται ένας μήνας από τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές, ο κ. Πέτσας περιέγραψε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έκανε γρήγορα, αλλά όχι βιαστικά, βήματα για την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος που ενέκριναν οι πολίτες με την ψήφο τους» και αναφέρθηκε σε δέκα σημαντικές πρωτοβουλίες: «Ταχεία συγκρότηση κυβέρνησης και στελέχωση γενικών γραμματειών, υπεύθυνη αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, άμεσες αποφάσεις για το Μάτι, ξεμπλοκάρισμα της εφαρμογής του 112 και ενδιάμεση λύση, άμεσο νομοθετικό έργο με το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος και το διυπουργικό νομοσχέδιο, δράσεις για την ασφάλεια και τη δικαιοσύνη, αναβάθμιση λειτουργιών του υπουργείου Οικονομικών, αποκατάσταση εμπιστοσύνης καθώς η Ελλάδα δανείστηκε με επταετές ομόλογο 2,5 δισ. ευρώ, με ιστορικά χαμηλό επιτόκιο 1,9%, Ελλάδα 2021, και ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κύπρο για λόγους συμβολικούς, αλλά και πολύ ουσιαστικούς».
Στη συνέχεια επισήμανε ότι η Ελλάδα μαζί με την Ισπανία είναι οι μόνες χώρες που δεν μετέφεραν στο εθνικό Δίκαιο -εντός της προθεσμίας που είχε τεθεί- το κοινοτικό κεκτημένο και συγκεκριμένα την Οδηγία 680/2016 για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ο πρωθυπουργός -μόλις ενημερώθηκε για την καθυστέρηση εκ μέρους της χώρας και την επιβολή προστίμων- έδωσε οδηγίες στο αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες.
«Έτσι τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα κατατεθεί νομοσχέδιο με το οποίο θα συμμορφώνεται η χώρα μας στο κοινοτικό κεκτημένο και θα διασφαλίζεται απολύτως η προστασία των προσωπικών δεδομένων» είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης