Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα προειδοποιεί την Ινδία για «αντίστροφες κυρώσεις» εάν η Huawei αποκλειστεί από το νέο δίκτυο 5G

tags :
Η Κίνα προειδοποιεί την Ινδία για «αντίστροφες κυρώσεις» εάν η Huawei αποκλειστεί από το νέο δίκτυο 5G
Η Ινδία πρόκειται να διεξάγει δοκιμές για την εγκατάσταση ενός δικτύου 5G γενιάς τους επόμενους μήνες, αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα προσκαλέσει και την Huawei να συμμετάσχει στο εγχείρημα,
Η Κίνα έχει ζητήσει από την Ινδία να μην εμποδίσει τη Huawei να δραστηριοποιηθεί στη χώρα, προειδοποιώντας ότι μπορεί να υπάρξουν αντίστοιχες συνέπειες για τις ινδικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κίνα, ανέφεραν πηγές που γνωρίζουν το θέμα, σύμφωνα με το reuters.
Η Ινδία πρόκειται να διεξάγει δοκιμές για την εγκατάσταση ενός δικτύου 5G γενιάς τους επόμενους μήνες, αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα προσκαλέσει και την Huawei να συμμετάσχει στο εγχείρημα, δήλωσε ο υπουργός τηλεπικοινωνιών Ravi Shankar Prasad.
Δύο πηγές του reuters γνώριζαν τις εσωτερικές συζητήσεις στο Νέο Δελχί, κατά τις οποίες ο πρεσβευτής της Ινδίας στο Πεκίνο, Vikram Misri, κλήθηκε στο κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών στις 10 Ιουλίου 2019 για να ακούσει τις ανησυχίες της Κίνας σχετικά με την εκστρατεία των ΗΠΑ για να κρατήσει την Huawei εκτός 5G κινητής υποδομής παγκοσμίως.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι Κινέζοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν "αντίστροφες κυρώσεις" στις ινδικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κίνα, εάν η Ινδία μπλοκάρει την Huawei λόγω πιέσεων από την Ουάσινγκτον, σύμφωνα με μία από τις πηγές, η οποία ανέφερε ανάγνωση του πρεσβευτή, από τη συγκεκριμένη συνάντηση.
Τόσο το ινδικό όσο και το κινεζικό υπουργείο εξωτερικών προτίμησαν να μην προχωρήσουν σε κάποιο σχόλιο για το δημοσίευμα του reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης