Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λοβέρδος για επιτελικό κράτος: Μια θηριώδης γραφειοκρατική δομή

Λοβέρδος για επιτελικό κράτος: Μια θηριώδης γραφειοκρατική δομή
Οξεία κριτική για το επιτελικό κράτος άσκησε στην κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος
Οξεία κριτική για το επιτελικό κράτος άσκησε στην κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι το σχέδιο νόμου περιέχει αντιπαραγωγικές διατάξεις που πρέπει να διορθωθούν.
«Είναι πανθομολογούμενη η ανάγκη να αποκτήσει η οικονομία όχι απλώς σοκαριστικούς αλλά συγκλονιστικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Και για να γίνει αυτό απαιτείται περιορισμός της γραφειοκρατίας.
Διαχωρίζουμε τη θέση μας από την κυβερνητική πλειοψηφία ως προς το παρόν σχέδιο νόμου, αλλά και από τη μείζονα αντιπολίτευση που επιβάρυνε την κοινωνία και την οικονομία με δεκάδες μονάδες γραφειοκρατίας, δίχως ποτέ να μετρήσει τα αποτελέσματα της», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του σχεδίου νόμου για το επιτελικό κράτος.
Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι το κράτος που εισηγείται το σχέδιο νόμου είναι «δήθεν επιτελικό» και πρόσθεσε ότι, προσθέτει γραφειοκρατία.
«Έξι γενικές γραμματείες υπό τον πρωθυπουργό, ελεγκτικές επικαλύψεις, παράλληλες αρμοδιότητες, συναρμοδιότητες, εκατοντάδες υπάλληλοι, γραφειοκρατία ακόμη και για την κατάθεση ενός νόμου στη Βουλή.
Έτσι θα μπορέσουμε να κινηθούμε με γρήγορους ρυθμούς;», διερωτήθηκε.
«Αντί μιας λιτής επιτελικής διοίκησης που θα λειτουργήσει τάχιστα για να άρει εμπόδια, να απαλλάσσει σημαντικά την οικονομία από το θανάσιμο σφιχταγκάλιασμα του κράτους, αντί γι' αυτό, ιδού το πρώτο θεσμικό τέκνο της κυβέρνησης: μια θηριώδης γραφειοκρατική δομή», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.
«Δύο είναι οι προοπτικές αυτής της δαιδαλώδους υπηρεσίας υπό τον πρωθυπουργό.
Ή θα παραμεριστεί από την ίδια τη ζωή, ή θα καταδυναστεύσει την οικονομία, την κοινωνία και θα παγιδεύει τελικά την ίδια την κυβέρνηση και ως προς την άσκηση του νομοθετικού έργου», συνέχισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.
«Από την αρχή της κοινοβουλευτικής περιόδου έχουμε καταστήσει σαφή την πρόθεσή μας να ασκήσουμε υπεύθυνη και εποικοδομητική αντιπολίτευση.
Δεν μπορούμε όμως να κλείνουμε τα μάτια ούτε να σωπαίνουμε όταν διαπιστώνουμε αντιπαραγωγικές, αντιαναπτυξιακές και δυσλειτουργικές προβλέψεις στα υπό ψήφιση νομοσχέδια.
Και αυτό το νομοσχέδιο βρίθει τέτοιων διατάξεων.
Σας καλώ να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να αναθεωρήσετε όπου δει, εκεί όπου πρέπει δηλαδή», κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης