Τελευταία Νέα
Διεθνή

Evans (Fed): Μπορεί να χρειαστούν περισσότερες μειώσεις των επιτοκίων

Evans (Fed): Μπορεί να χρειαστούν περισσότερες μειώσεις των επιτοκίων
Η Fed έχει χαλαρώσει σημαντικά την πολιτική της, αλλά ενδέχεται να χρειαστούν περισσότερες μειώσεις των επιτοκίων, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Σικάγου, Charles Evans
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) έχει χαλαρώσει σημαντικά την πολιτική της από τα τέλη του περασμένου έτους, αλλά ενδέχεται να χρειαστούν περισσότερες μειώσεις των επιτοκίων, προκειμένου να αντισταθμιστούν όχι μόνο ο υποτονικός πληθωρισμός, αλλά και οι «πονοκέφαλοι» για την ανάπτυξη, λόγω της αβεβαιότητας γύρω από το εμπόριο, δήλωσε σήμερα (7/8/2019) ο πρόεδρος της Fed του Σικάγου, Charles Evans.
«Από μόνος του ο πληθωρισμός θα απαιτούσε περισσότερη διευκόλυνση από ό,τι εφαρμόσαμε μόνο με την τελευταία μας συνάντηση», δήλωσε ο Evans στους δημοσιογράφους.
«Μπορεί να έχετε την άποψη ότι τα πράγματα ίσως έχουν δημιουργήσει περισσότερες αντιξοότητες και ότι θα ήταν λογικό να κάνουμε περισσότερα... δεν ξέρω», είπε, προσθέτοντας ότι θα εξετάζει τα δεδομένα προκειμένου να αξιολογεί την κατάσταση.
Ο Evans δήλωσε ότι αναμένει η αμερικανική οικονομία να αναπτυχθεί περίπου κατά 2,25% φέτος και ότι συνεχίζει να βλέπει ναι καλή αγορά εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης