Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Ενισχύεται η ανθεκτικότητα της κυπριακής οικονομίας στον απόηχο της κρίσης

Moody's: Ενισχύεται η ανθεκτικότητα της κυπριακής οικονομίας στον απόηχο της κρίσης
Έκθεση της Moody's για την Κύπρο
Στην ενισχυμένη ανθεκτικότητα της κυπριακής οικονομίας αναφέρεται σε έκθεσή της η Moody's, υπογραμμίζοντας ότι η αξιολόγηση «Ba2» (με σταθερό outlook) για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα αντικατοπτρίζει τη μικρή αλλά πλούσια οικονομία της, την οικονομική ανθεκτικότητα και τη δημοσιονομική υπεραπόδοση στον απόηχο της τραπεζικής κρίσης.
«Η ισχυρή ανάπτυξη της Κύπρου και τα πρωτογενή πλεονάσματα έχουν δημιουργήσει θετική τάση στο χρέος, και αναμένουμε ότι η απομόχλευση θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά, μετά από μια μεμονωμένη άνοδο του βάρους του χρέους το 2018 η οποία συνδέεται με την κεφαλαιακή ενίσχυση της Συνεργατικής Τράπεζας Κύπρου.
Oι πιστωτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος πηγάζουν από το μικρό μέγεθος της οικονομίας της και τα υψηλά επίπεδα χρέους της κυβέρνησης, των τραπεζών και των νοικοκυριών.
Αυξημένες πιέσεις στις δαπάνες μπορεί να επιβαρύνουν τις δημοσιονομικές προοπτικές, ενώ ο μεγάλος τραπεζικός τομέας επιβαρύνεται από το μεγαλύτερο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων στην ΕΕ», αναφέρει ο αμερικανικός οίκος.

Διαβάστε: Moody's: Αναβαθμίζεται σε «Ba2» η Κύπρος, σε σταθερό μεταβάλλεται το outlook

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης