Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Άνοδος +3,3% στις εξαγωγές, σε ετήσια βάση, τον Ιούλιο 2019 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Κίνα: Άνοδος +3,3% στις εξαγωγές, σε ετήσια βάση, τον Ιούλιο 2019 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι εξαγωγές στην Κίνα θα καταγράψουν πτώση της τάξεως του -1%
Απροσδόκητη άνοδο κατέγραψαν οι εξαγωγές στην Κίνα για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (8/8) στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων της χώρας, παρά τις εμπορικές εντάσεις των τελευταίων μηνών με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της χώρας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +3,3% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018, έναντι ετήσιας πτώσης -1,3% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση της τάξεως του -1%.
Παράλληλα, οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά -5,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας πτώσης -7,3% τον Ιούνιο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -9%.
Όσον αφορά το εμπορικό εμπορικό ισοζύγιο της χώρας για τον ίδιο μήνα, σημειώθηκε πλεόνασμα 45,06 δισ. δολ. έναντι πλεονάσματος 50,98 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι ότι το εμπορικό πλεόνασμα θα διαμορφωθεί στα 38,7 δισ. δολ.
Σημειώνεται ότι η κινεζική οικονομία έχει δεχθεί πιέσεις κατά τους τελευταίους μήνες, κυρίως εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών, οι οποίες τέθηκαν σε εφαρμογή τον περασμένο Μάιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης