Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κεντρική τράπεζα Τουρκίας απέπεμψε τον επικεφαλής οικονομολόγο και άλλα στελέχη

Η κεντρική τράπεζα Τουρκίας απέπεμψε τον επικεφαλής οικονομολόγο και άλλα στελέχη
Η κίνηση αυτή γίνεται στον απόηχο της αποπομπής του διοικητή της τράπεζας Murat Cetinkaya
Στην αποπομπή του επικεφαλής οικονομολόγου της Hakan Kara και κάποιων διευθυντών τμημάτων προχώρησε η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας, στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης που ζήτησε η γενική συνέλευση της τράπεζας, σύμφωνα με έγγραφο στο οποίο είχε πρόσβαση το Reuters.
Η κίνηση αυτή γίνεται στον απόηχο της αποπομπής από τον Recep Tayyip Erdogan του διοικητή της τράπεζας Murat Cetinkaya, με τον Τούρκο πρόεδρο να υποστηρίζει ότι o κεντρικός τραπεζίτης δεν ακολουθούσε οδηγίες για τα επιτόκια και η τράπεζα δεν είχε εκπληρώσει σωστά τον ρόλο της.
Μεταξύ αυτών που αποπέμφθηκαν είναι ο γενικός διευθυντής της διεύθυνσης έρευνας και νομισματικής πολιτικής Pinar Ozlu, ο γενικός διευθυντής αγορών Orhan Kandar και ο γενικός διευθυντής τραπεζών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων Yavuz Yeter, σύμφωνα με το έγγραφο.
Το έγγραφο αναφέρει με λεπτομέρειες την αναδιοργάνωση των τμημάτων της τράπεζας βάσει της απόφασης της γενικής συνέλευσης μετόχων της τράπεζας στις 8 Αυγούστου και έδειξε ότι πάνω από 10 αξιωματούχοι συνολικά αποπέμφθηκαν.
Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από σήμερα, 9 Αυγούστου.
Η κεντρική τράπεζα αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης