Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Περιορίστηκε στα 18,1 δισ. ευρώ το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας για τον Ιούνιο του 2019

Γερμανία: Περιορίστηκε στα 18,1 δισ. ευρώ το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας για τον Ιούνιο του 2019
Οι εισαγωγές στη Γερμανία κατέγραψαν άνοδο για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες
Πτώση σημείωσε το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Γερμανίας για τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (9/8) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, καθώς οι εισαγωγές σημείωσαν άνοδο για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες.
Ειδικότερα, οι εισαγωγές της Γερμανίας αυξήθηκαν κατά +0,5% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2019, έναντι πτώσης -0,5% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +0,3%.
Παράλληλα, οι εξαγωγές της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη υποχώρησαν κατά -0,1% σε μηνιαία βάση, έναντι ανόδου +1,1% τον Μάιο του 2019, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι δε θα σημειωθεί κάποια μεταβολή.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας να περιοριστεί στα 18,1 δισ. ευρώ, έναντι 18,7 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε μη προσαρμοσμένους όρους, το εμπορικό πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 16,8 δισ. ευρώ, έναντι 20,6 δισ. ευρώ τον Μάιο.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά -8%, έναντι ετήσιας ανόδου +4,6% τον Μάιο, ενώ η αντίστοιχη πτώση στις εισαγωγές διαμορφώθηκε στο -4,4% έναντι ανόδου +5,1% τον προηγούμενο μήνα.
Οι συνολικές εξαγωγές προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώθηκαν συνολικά στα 63,5 δισ. ευρώ, ενώ οι εξαγωγές προς τις χώρες εκτός ΕΕ διαμορφώθηκαν στα 42,6 δισ. ευρώ.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε νωρίτερα η κυβέρνηση της χώρας, το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών περιορίστηκε στα 20,6 δισ. ευρώ, έναντι 24,8 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης