Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης (υπ. Ανάπτυξης): Στόχος μας να γίνουμε η πιο φιλική χώρα για επενδύσεις στην ΕΕ - Έχουμε σχέδιο διάσωσης 170 εταιρειών

Γεωργιάδης (υπ. Ανάπτυξης): Στόχος μας να γίνουμε η πιο φιλική χώρα για επενδύσεις στην ΕΕ - Έχουμε σχέδιο διάσωσης 170 εταιρειών
H πρόταση μας προβλέπει την εμπλοκή των τραπεζών στην αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων του αναπτυξιακού νόμου και των ελεγκτικών εταιρειών 
Την αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων του αναπτυξιακού νόμου από τις τράπεζες, αλλά και την ρυθμίσεις για την ταχεία εκδίκαση υποθέσεων που σχετίζονται με τις επενδύσεις θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το διυπουργικό νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή εντός του Σεπτεμβρίου.
Σε συνέντευξη του στην Καθημερινή, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνίς Γεωργιάδης, υπογράμμισε πως «στόχος μας είναι σε αυτό το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και κι Επενδύσεων είναι να αποτυπώνεται η πολιτική βούληση της κυβέρνησης να μετατρέψουμε την Ελλάδα στην πιο φιλική προς επενδύσεις χώρα της Ευρωπαϊκή Ένωσης».
«Συγκεκριμένα, η πρόταση μας προβλέπει την εμπλοκή των τραπεζών στην αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων του αναπτυξιακού νόμου και των ελεγκτικών εταιρειών - ενός επιπέδου και άνω-στον έλεγχο υλοποίησης των επενδύσεων.
Φυσικά το κράτος θα μπορεί να ελέγχει οποιαδήποτε από αυτές τις αποφάσεις εκ των υστέρων» υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης.
Εκτιμά ωστόσο, ότι ενδέχεται στο νομοσχέδιο να προβλέπονται και κάποιες αλλαγές στον αναπτυξιακό νόμο σε ορισμένα περιμετρικά του σημεία.
Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο σχέδιο της κυβέρνησης για τη βελτίωση του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών του ιδιωτικού τομέα, για την πιστοποίηση της ταυτότητας των προϊόντων αλλά και τις παρεμβάσεις στις οποίες θα προβεί αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο για τη διάσωση δέκα μεγάλων επιχειρήσεων.
«Το υπουργείο Δικαιοσύνης επεξεργάζεται πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της ταχείας απονομής δικαιοσύνης σε υποθέσεις που σχετίζονται με τις επενδύσεις και στόχος είναι οι διατάξεις αυτές να περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο».

Σχέδιο διάσωσης της Creta Farms κι άλλων 10 μεγάλων εταρειών

Αναφερόμενος στο ζήτημα της διάσωσης της Creta Farms ο Αδωνις Γεωργιάδης τόνισες πως «εδέχθην ένα αίτημα από την εταιρεία ότι οι τράπεζες τους είχαν κόψει το factoring και ότι χωρίς αυτό η εταιρεία θα έκλεινε εντός ολίγων ημερών.
Κάλεσα τις τράπεζες, μου έθεσαν τους όρους τους για να ανοίξουν το factoring και τα όρια των εγγυητικών επιστολών. Όμως όταν έγινε αυτή η παρέμβαση από εμένα ήταν πολύ αργά για την εταιρεία.
«Καλώ τους μετόχους της Creta farms να παράσχουν στις τράπεζες τις αναγκαίες εγγυήσεις που θα επιτρέψουν τη χρηματοδότηση της εταιρείας και την ομαλή λειτουργία της» τόνισε ο υπουργός λέγοντας ότι η εταιρεία χρειάζεται άμεσα φρέσκο χρήμα και χωρίς τις εγγυήσεις καμία τράπεζα δεν μπορεί να δώσει νέα κεφάλαια.
Ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο και για 170 άλλες εταιρείες για τις οποίες θα παρέμβει το υπουργείο για τη διάσωσή τους λέγοντας ότι «είμαστε σε επαφή με τις τράπεζες ώστε να εξετάσουμε τις υποθέσεις των 10 μεγαλύτερων εταιρειών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης