Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Η νέα επενδυτική στρατηγική για τον… εμπορικό πόλεμο

tags :
Goldman Sachs: Η νέα επενδυτική στρατηγική για τον… εμπορικό πόλεμο
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα συστήνει επενδύσεις σε μετοχές από τον κλάδο παροχής υπηρεσιών και την αποφυγή εταιρειών παραγωγής αγαθών
Επενδύσεις στον κλάδο παροχής υπηρεσιών και αποφυγή των εταιρειών παραγωγής προϊόντων συστήνει η Goldman Sachs ως απάντηση στον εμπορικό πόλεμο.
Η στρατηγική αυτή περιλαμβάνεται την επένδυση σε εταιρείες όπως η Microsoft, η Amazon, η Google και η JP Morgan καθώς ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας έχει βλάψει τις τιμές των μετοχών από τον κλάδο παραγωγής προϊόντων.
«Οι μετοχές των εταιρειών παροχής υπηρεσιών είναι λιγότερο εκτεθειμένες στην εμπορική διαμάχη καθώς έχουν χαμηλότερα κόστη εισαγωγής και κατά συνέπεια δεν επηρεάζονται τόσο από τους δασμούς και τις χαμηλότερες πωλήσεις εκτός των ΗΠΑ» αναφέρεται σε σχετική ανάλυση της Goldman Sachs.
Παράλληλα, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα υποστηρίζει ότι οι μετοχές από τον τομέα παροχής υπηρεσιών, όπως το Facebook και η Verizon, έχουν ταχύτερους ρυθμούς αύξησης των πωλήσεων και των κερδών, καθώς και σταθερότερα περιθώρια κέρδους από τις εταιρείες εμπορευμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης