Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Νέες μειώσεις των επιτοκίων από τη Fed τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο 2019

Morgan Stanley: Νέες μειώσεις των επιτοκίων από τη Fed τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο 2019
Η Fed θα προβεί σε περαιτέρω μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με αναλυτές της Morgan Stanley
Σε περαιτέρω μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2019 θα προβεί η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), σύμφωνα με αναλυτές της Morgan Stanley.
«Η εμπορική ένταση έχει αρχίσει να “βράζει”, το επιχειρηματικό κλίμα και οι κεφαλαιουχικές δαπάνες έχουν αποδυναμωθεί περαιτέρω, η παγκόσμια ανάπτυξη παραμένει αδύναμη και οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό έχουν μειωθεί», ανέφεραν οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας σε σημερινό (12/8/2019) τους σημείωμα.
Οι αναλυτές της Morgan Stanley προέβλεπαν προηγουμένως μόνο μία μείωση των επιτοκίων τον Οκτώβριο, λέγοντας ότι η κεντρική τράπεζα θα «περιμένει για περαιτέρω στοιχεία που να δείχνουν ότι οι καθοδικοί κίνδυνοι επιβαρύνουν την οικονομία».
Η αμερικανική τράπεζα έρχεται να προστεθεί σε έναν αριθμό επενδυτών που στοιχηματίζουν ότι η πρόσφατη πρώτη μείωση των επιτοκίων από τη Fed από το 2008, στα τέλη του περασμένου μήνα, ήταν η πρώτη από πολλές επικείμενες κινήσεις με στόχο τη μείωση του κόστους δανεισμού.
Η Goldman Sachs δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι βλέπει μεγάλες πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων τόσο τον Σεπτέμβριο όσο και τον Οκτώβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης