Ενισχύεται η αμερικανική ναυτική δύναμη στον Κόλπο με τη βρετανική φρεγάτα HMS Kent F78

Ενισχύεται η αμερικανική ναυτική δύναμη στον Κόλπο με τη βρετανική φρεγάτα HMS Kent F78
Το βρετανικό πολεμικό πλοίο HMS Kent απέπλευσε για τον Κόλπο για να ενταχθεί στην ναυτική αποστολή των ΗΠΑ
Η φρεγάτα του βρετανικού πολεμικού ναυτικού HMS Kent απέπλευσε σήμερα με προορισμό τον Κόλπο, για να ενταχθεί στην ναυτική αποστολή που συγκρότησαν οι ΗΠΑ με σκοπό, όπως αναφέρει η Ουάσινγκτον, την προστασία των εμπορικών πλοίων στην περιοχή.
«Το επίκεντρό μας στον Κόλπο παραμένει σταθερά η αποκλιμάκωση των σημερινών εντάσεων», δήλωσε ο πλοίαρχος του πολεμικού πλοίου Andy Brown.
«Ωστόσο» πρόσθεσε, «είμαστε δεσμευμένοι να διατηρήσουμε την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και να εγγυηθούμε την διεθνή ναυτιλία, που αυτή η επιχειρησιακή ανάπτυξη στοχεύει να κάνει».
Έπειτα από εκρήξεις που προκάλεσαν ζημιές σε έξι δεξαμενόπλοια τον Μάιο και τον Ιούνιο και τη σύλληψη από το Ιράν ενός υπό βρετανική σημαία δεξαμενόπλοιου τον Ιούλιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν μια ναυτική αποστολή ασφαλείας στον Κόλπο, μαζί με τη Βρετανία, για να προστατεύσουν εμπορικά πλοία.
Η ανάπτυξη του HMS Kent στον Κόλπο είχε πρώτα ανακοινωθεί τον προηγούμενο Ιούλιο και έρχεται να αντικαταστήσει το βρετανικό πολεμικό πλοίο HMS Duncan που βρίσκεται ήδη στην περιοχή προκειμένου να υποστηρίξει τη διέλευση υπό βρετανική σημαία πλοίων διαμέσου του Στενού του Χορμούζ.
Υπενθυμίζεται πως ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Mohammad Javad Zarif κατηγόρησε νωρίτερα τις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι μετατρέπουν την περιοχή του Κόλπου σε «πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS