Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Amber Capital: Απομένει να δούμε εάν η ΝΔ εφαρμόσει τις προεκλογικές υποσχέσεις - Σε ρεκόρ 20ετίας το ΧΑ

tags :
Amber Capital: Απομένει να δούμε εάν η ΝΔ εφαρμόσει τις προεκλογικές υποσχέσεις - Σε ρεκόρ 20ετίας το ΧΑ
«Οι ελληνικές μετοχές οδεύουν προς την καλύτερη επίδοση των τελευταίων 20 ετών» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Wall Street Journal όπου περιλαμβάνονται και οι εκτιμήσεις της Amber Capital
Στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι πλέον στραμμένα τα βλέματα των επενδυτών, οι οποίοι περιμένουν να εκπληρώσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις για μείωση των φόρων και ενίσχυση των επενδύσεων ώστε να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας.
«Υπήρξε ένα σημείο καμπής για το επενδυτικό αίσθημα» σχολιάζει στη Wall Street Journal ο Giuseppe di Mino από την Amber Capital και συμπληρώνει «θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τελικά θα κάνουν από αυτά που λένε ότι θα κάνουν».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Amber Capital, που διαχειρίζεται κεφάλαια 1,5 δισ. δολ., επενδύει σε ελληνικές εταιρείες.
Η εταιρεία διαθέτει ποσοστό κάτω του 2% στον ΟΠΑΠ, αλλά σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να ενισχύσει την έκθεση της στην Ελλάδα εάν η νέα κυβέρνηση καταφέρει να εφαρμόσει τις υποσχέσεις για τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Wall Street Journal το Χρηματιστήριο Αθηνών οδεύει προς την καλύτερη επίδοση των τελευταίων δύο δεκαετιών εν μέσω αισιοδοξίας των επενδυτών ότι η νέα κυβέρνηση θα καταφέρει να περιορίσει τη λιτότητα και να ξαναζωντανέψει την υπερχρεωμένη οικονομία.
Η μεταβολή στο επενδυτικό αίσθημα -που αποτυπώνεται από την αύξηση του σχετικού δείκτη προσδοκιών για τα μελλοντικά κέρδη στο ΧΑ στις 14,1 μονάδες έναντι 10,4 μονάδων που ήταν στο τέλος του 2018- σηματοδοτεί μια απότομη μεταβολή για τις ελληνικές μετοχές, σημειώνει η WSJ.
Εκεί που διαπραγματευόντουσαν με discount σε σχέση με τον Stoxx Europe 600, πλέον διαπραγματεύονται με premium.
«Φαίνεται ότι πλέον οι επενδυτές -τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι- έχουν εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση» αναφέρει ο Ιωάννης Κοκκόρης από το Queen Mary University of London.
Σύμφωνα με τη WSJ, η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εθνικές εκλογές έκανε πολλούς να σκεφτούν ότι τα χειρότερα πέρασαν.
«Το 2019 ξεκίνησε πολύ καλύτερα και πιστεύω πως έχει γίνει μεγάλη προσαρμογή την τελευταία δεκαετία», επισημαίνει ο Tim Umberger από την East Capital που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 3,8 δισ. δολ. και συμπληρώνει «δεν πρέπει να υποτιμούμε τις δυνατότητες ανάπτυξης της χώρας».
Ο ίδιος επεσήμανε ότι η εταιρεία επενδύει σε ελληνικές τράπεζες από την αρχή του έτους, χωρίς να αποκαλύπτει ονόματα.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης